Wilders wint weer, maar wordt niet wijzer

Geen categorieokt 26 2014, 9:45
De PVV krijgt deze week opnieuw zetels erbij, en is weer de grootste partij van het land.
Een nieuwe week, een nieuwe peiling van Maurice de Hond. En deze week gebeurt er iets spectaculairs: de VVD was de afgelopen zeven maanden de grootste partij in de peilingen, maar moet deze positie nu afstaan aan de PVV. De Hond schrijft:

Nadat de PVV vrijdag al gestegen was, waarschijnlijk onder invloed van de terroristische aanslagen in Canada, zien we dat zaterdag doortrekken, gerelateerd aan het extra geld dat aan Europa moet worden betaald. De stijging van 3 naar 27 zetels was voldoende om (weer) de grootste te zijn, omdat de VVD 1 daalt naar 26.

Dit is voor het eerst het geval sinds de Gemeenteraadsverkiezingen van maart jl. toen de woorden van Wilders over Marokkanen hem electoraal duidelijk verlies opleverde.

Het volledige plaatje wat betreft de peilingen ziet er als volgt uit:
Wat betreft de mensen die nu weer aangeven PVV te stemmen - terwijl ze zeven maanden zijn weggebleven bij de partij van Geert Wilders - tja. Mensen, het dringt maar niet tot jullie door, hè? Geert Wilders leert niet bij, Geert Wilders zorgt niet voor oplossingen en Geert Wilders verbetert zichzelf niet na z'n fouten.
De Geert Wilders van oktober 2014 is nog steeds exact dezelfde man die in maart van dit jaar een menigte liet scanderen dat Nederland behoefte heeft aan "minder, minder, minder" Marokkanen. Het is ook nog steeds exact dezelfde Geert Wilders die het kabinet-Rutte I brak en voor geen cent te vertrouwen blijkt met regeringsverantwoordelijkheid, of zelfs maar met het gedogen van een regering.
Geert Wilders doet waar Geert Wilders zin in heeft, en iedereen die hem opnieuw vertrouwt met z'n stem nadat de blonde voorman eerder al die mensen in de steek liet door op die bewuste avond in Den Haag zichzelf te ontpoppen als racist, is misschien wel net zo hardleers als de PVV-leider zelf.
Want Geert Wilders gaat deze hernieuwde PVV-kiezers wel degelijk opnieuw in de steek laten. Welke fratsen hij gaat uithalen, en over welke grens hij deze keer ruimschoots heengaat is nog niet te voorzien. Maar wel is duidelijk dat Geert Wilders een ezel is die zich aan dezelfde steen blijft stoten. En daarmee bezeren zich ook keer op keer de ezels die hem telkens opnieuw een kans geven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten