Franse jihadist herkend in ISIS-video

Geen categorienov 18 2014, 14:00
Maak hun namen maar bekend.
De meest recente video die ISIS heeft vrijgegeven is absoluut schokkend te noemen - met een massa-executie van gevangenen - maar er is toch nog iets positiefs over te melden. Aangezien de moordende jihadisten voor de verandering geen masker droegen kunnen zij worden geïdentificeerd.
Eén van hen is meteen herkend. Het gaat om de Fransman Maxime Hauchard. Deze extremist komt uit Normandië, heeft zich bekeerd tot de radicale islam, is afgereisd naar Syrië om ISIS daar te helpen, en heeft zich nu dus ontwikkeld tot een volbloed moordenaar. Wat zullen je ouders trots op je zijn, Maxime.

Mogelijk was nog een tweede Fransman te zien, maar het is te vroeg om dat te bevestigen’, zegt de aanklager Frederic Molins. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve is Hauchard, 22, een bekeerde moslim en begeleidde hij de gevangenen van de cel waarin ze zaten naar de plaats van de massa-executie.

Zoals altijd in dit soort gevallen laten jeugdvrienden meteen van zich horen. Maxime was altijd een heel normale jongen! Niets mis mee! Vriendelijk, tolerant, hielp oude oma's de straat over te steken, deed geen vlieg kwaad, stond bekend als 'De Knuffelbeer van Normandië.'
Leuk, maar blijkbaar ontgaat het hele horden nog steeds dat de Radicale Islam een bijzonder hatelijke en gewelddadige ideologie is die haar aanhangers in weinig tot geen tijd van normale mensen in moordlustige beesten verandert. Dat is nou het gevolg van dit soort zieke ideologieën: de meeste jihadisten worden niet als moordenaars geboren, maar gemaakt - door radicale imams, radicale boeken, filmpjes, artikelen, en andersoortige indoctrinatievormen.
Het is weliswaar vreemd dat een gewone, gezonde katholieke Fransman, die opgevoed is met het verlichtingsdenken, zich aangetrokken voelt tot de Radicale Islam, maar op het moment dat hij die stap heeft gezet is hij net zo gevaarlijk als jihadisten wiens ouders net zo radicaal zijn als zijzelf. Aangezien we daar in de afgelopen jaren genoeg voorbeelden van hebben gezien is het onbegrijpelijk dat hele volksstammen dat nog steeds niet bevatten.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten