Hater slaat minderjarige Zwarte Piet blauw oog

Geen categorienov 17 2014, 16:00
Ziek, ziek, ziek.
Het wordt met de dag treuriger met de radicale figuren die een hekel hebben aan Zwarte Piet en 'm willen afschaffen. Tijdens de landelijke intocht in Gouda wilden 'antifascisten' Zwarte Piet tot moes slaan. Dat gebeurde niet, maar dat had slechts één reden. Ze kwamen door een kordaat optreden van de politie gelukkig niet in de buurt van de officiële intocht.
Helaas is het afgelopen weekend ook goed misgegaan. Zaterdag is een 31-jarige man aangehouden bij de Sinterklaasintocht in Almelo. De reden: hij sloeg met zijn vuist in op het gezicht van een 15-jarig meisje dat verkleed ging als Zwarte Piet. Laat dit goed op u inwerken. Een volwassen vent van 31 sloeg een 15-jarig meisje op haar gezicht omdat zij verkleed ging als Zwarte Piet.
De politie meldt:

Het meisje, dat deel uitmaakte van de organisatie rond de intocht van Sinterklaas, liep een pijnlijk oog op. Zij deed melding bij aanwezige surveillerende politiemensen. Hierop werd de man aangehouden en naar het politiebureau gebracht.

De motivatie van de man was duidelijk: hij was een Zwarte Piet-hater, zo'n hater die vindt dat een leuk kinderfeest best mag worden verstoord door het meppen van Zwarte Pieten. Ik citeer het bericht van de politie:

Tegenover het meisje dat aangifte deed liet de aangehouden man zich op straat uit over de naar zijn mening racistische aspecten rond Sinterklaas en Zwarte Piet. De man maakte op haar een verwarde indruk.

De dader loopt overigens sinds zondagochtend weer vrij rond. Dat is ronduit bizar. Op 26 november moet hij voorkomen bij de politierechter voor een snelrechtzitting. Ik hoop dat deze man voortaan wordt geweerd bij ieder optreden van Sinterklaas en zijn knechten. Wat een mafkees.
Overigens zou het beter zijn als deze Zwarte Piet-hater wordt opgesloten tot de Sint weer teruggaat naar Spanje. Hetzelfde geldt voor al die 'antifascisten', die maar blijven zeuren en steeds agressiever worden. Je blijft met je poten af van ons kinderfeest.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten