In Leeuwarden is Piet gewoon Zwart

Geen categorienov 17 2014, 13:00
De provincie trekt zich niets aan van de grachtengordel.
Kijk, dit soort foto's geven mij nou hoop. De Quinsy Garios van deze wereld zullen ongetwijfeld op het punt staan om in huilen uit te barsten, maar wat de rest van de mensen betreft is dit werkelijk geweldig. Zo hoor je Sinterklaas te vieren.
Hieronder foto's van de Sinterklaasintocht in Leeuwarden, de hoofdstad van de mooiste provincie van ons land, Friesland (of Fryslan!). Neem uw tijd even en geniet ervan - dat hebben de aanwezige kinderen namelijk ook gedaan.
Winkels Leeuwarden: Facebook
En zo:
Winkels Leeuwarden: Facebook
En, oh ja, ook nog eens zo:
Winkels Leeuwarden: Facebook
Wat deze jongen wil worden als hij groot wordt? Geen Roetpiet, geen Kaaspiet, en al helemaal geen Stroopwafelpiet, maar Zwarte Piet. Zal dat even schrikken zijn voor professionele racismeroepers.
Winkels Leeuwarden: Facebook
Het enige trieste is dat het weleens de laatste keer kon zijn dat deze kinderen - die de tijd van hun leven hebben gehad - hiervan hebben kunnen genieten. Hoe dapper de provincie zich ook verdedigt, uiteindelijk is het de Randstad die bepaalt wat er gebeurt. Een paar rechtszaken, wat extra boze betogers, en bevelen van hogerhand et voila, Zwarte Piet wordt door de sterke arm van de wet na het hiernamaals geholpen.
Maar goed, dit jaar kon het dus toch nog en kijk hoeveel plezier kinderen (en volwassenen stiekem ook) hebben gehad. Uiteindelijk gaat het dáár om.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten