Koenders wil banden met Rusland... aanhalen

Geen categorienov 23 2014, 16:00
Kan die man alsjeblieft naar huis worden gestuurd?
Wat is Bert Koenders ook een lachertje zeg. Hoe kun je die vent in vredesnaam serieus nemen?

De NAVO moet de banden met Rusland niet doorsnijden, maar juist aanhalen. Dat zei minister Koenders (Buitenlandse Zaken) bij de NAVO parlementaire assemblée (PA) in Den Haag. Koenders pleit ervoor het officiële kanaal voor overleg, de NAVO-Ruslandraad, weer uit te graven.

Rusland heeft een enorme bende gemaakt van Oost-Oekraïne, waar rebellen gesteund door Poetin een passagiersvliegtuig naar beneden hebben gehaald waardoor bijna tweehonderd Nederlanders om het leven zijn gekomen. Het land is een paar jaar eerder Georgië binnen gevallen, steunt Bashar al-Assad, de gekke Iraanse ayatollah Ali Khamenei en de communistische massamoordenaars in Noord-Korea, maar wat zegt Koenders? Can't we all just get along?
Koenders bewijst hiermee dat hij werkelijk niets van de internationale politiek begrijpt. De samenwerking met Rusland werd namelijk gestopt na de inname van de Krim. Sindsdien is Rusland alleen maar door gegaan met haar nieuwe imperialistische beleid door voor een rebellie in het oosten van Oekraïene te zorgen.
Ieder ander land begrijpt dat Rusland harder moet worden aangepakt, niet zachter, behalve Nederland. Want in de ogen van Koenders kunnen alle problemen de wereld uit worden geholpen onder het genot van een bakje thee:

"Rusland is deel van het probleem, dus het moet ook deel zijn van de oplossing. Hoe moeilijk het ook is, je moet wel blijven praten. Je moet dat in elk geval blijven proberen."

Gelukkig ben ik niet de enige die verbaasd reageert op Koenders' idiote ideeën. Een Pools lid van het Europees Parlement heeft hem er al aan herinnerd dat Europa lange tijd dacht dat Poetin zich normaal zou gaan gedragen als er op een vriendelijke manier met hem werd omgegaan, maar dat bleek absoluut niet te werken:

Na bekoeling van de relatie met Rusland [na de oorlog tegen Georgië], pakte de NAVO vrij snel daarna weer de draad op, alsof er niks was gebeurd. Hugh Bayley, president van de NAVO-PA, noemde die houding eveneens als voorbeeld van ’naïviteit’ van de NAVO in het verleden.

Heel Europa heeft daar dus iets van geleerd... alleen Nederland niet. Zoals altijd zijn wij de Gekke Henkie van de EU: naïef, zwak, en ook nog eens dommer dan dom. Je zou erom lachen als het niet zo ontzettend triest was.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten