Palestijnen plegen twee terreuraanslagen op Joden

Geen categorienov 10 2014, 18:00
Willen de Palestijnen nog wel vrede met Israël?
Om maar meteen antwoord te geven op de vraag hierboven: ik betwijfel het. In ieder geval wekken de aanslagen van vandaag niet de indruk dat de Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever écht vrede willen sluiten met Israël.
Vandaag hebben twee Palestijnen - los van elkaar - twee terreuraanslagen gepleegd. De eerste was op een Israëlische soldaat in Tel Aviv, die door een aanval met een mes met zware verwondingen in het ziekenhuis ligt. De tweede aanslag werd gepleegd op Joodse inwoners op de Westelijke Jordaanoever, óók met een mes, waardoor in ieder geval één vrouw is overleden en een andere man gewond is geraakt.
De dader van de eerste aanslag is gearresteerd door de politie. Zijn identiteit is niet bekend. De dader van de tweede aanslag blijkt een bekende van Hamas:

According to Channel 10, Hamas Radio gave the terrorist’s name as Maher Hamdi al-Hashalmoun from Hebron, a released security prisoner.Reports indicated that the terrorist first tried to ram into the three people waiting at the stop with his Subaru minivan. When he failed to run them over, he left his car and attacked them with a knife.

Dit zou, en ik overdrijf niet, zomaar de opmaat kunnen zijn naar de derde intifada. Ik hoop van niet, maar dat is wel waar types als de Palestijnse president Mahmoud Abbas op hopen met hun opruiing jegens Israël en haar Joodse inwoners. Zoals de Israëlische minister Uri Ariel (Huisvesting) zegt:

"Terrorists need to be killed, period. Abu Mazen and the rest of his friends in his terror government, are inciting the Arab public to murder innocent Jews, and security forces are busy containing the anger. I demand that the prime minister untie the hands of the security forces so they can crush the head of the snake."

Als de Palestijnen werkelijk vrede willen met Israël, dan moeten zij twee dingen doen: stoppen met intensieve samenwerking met de islamitische terreurorganisatie Hamas op de Gazastrook, en stoppen met het verheerlijken van het islamitisch geweld tegen Joden. Want ja, dat is wat ze momenteel doen. Het zou ronduit verschrikkelijk zijn als de derde intifada inderdaad om de hoek is, maar ik vrees met grote vreze dat veel Palestijnen niets liever willen.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten