PVV eist einde aan "asieltsunami"

Geen categorienov 24 2014, 8:00
Kan Nederland 40.000 vluchtelingen eigenlijk wel aan?
In een persbericht dat de PVV vanmorgen heeft uitgestuurd eist de partij dat het kabinet de grenzen dicht gooit. Dit in reactie op het nieuws dat staatssecretaris Teeven ons land voor volgend jaar 40.000 nieuwe asielzoekers in het vooruitzicht stelt.
Kamerlid Sietse Fritsma is van plan om het kabinet dinsdag vriendelijk te verzoeken om in te grijpen nu het nog kan.

"Teeven wil alle asielzoekers blijven opnemen die zich hier melden, ook als het er honderdduizend zijn. Kennelijk heeft hij grote haast om ons land, onze cultuur, onze verzorgingsstaat en onze veiligheid weg te geven. Hij moet tot inkeer worden gebracht omdat Nederland de huidige asielinstroom al lang niet meer aankan, laat staan een extra instroom van 40.000 asielzoekers volgend jaar."

Zoals Tim gisteren uitlegde komt het een tikje autistisch over dat de PVV dit roept terwijl veel asielzoekers op de vlucht zijn voor ISIS, de radicaal-islamitische organisatie die hele gebieden in Syrië en Irak in handen heeft en daar alle andersdenkenden en -gelovigen over de kling jaagt. We hebben de morele plicht om die mensen te helpen, ook al omdat Nederland mee doet met de coalitie die ISIS bestrijd.
Aan de andere kant heeft Wilders wel degelijk een punt dat dit soort aantallen volstrekt onacceptabel zijn. Die arme mensen moeten inderdaad worden geholpen, maar Nederland is niet net zo groot als, zeg, Duitsland. Daar kunnen ze enkele tienduizenden nieuwe asielzoekers wellicht verwerken. In ons land ligt dat anders.
Zoals altijd verwoordt de PVV het vrij hard, maar Wilders en de zijnen hebben dit keer gewoon gelijk: 40.000 nieuwe asielzoekers is volstrekt onacceptabel. De Nederlandse samenleving kan dat niet aan. We hebben nú al genoeg - of: te veel - immigranten. Als ze nou gedwongen werden om te assimileren, oké, maar zoals we dagelijks kunnen zien in onze prachtwijken is dat alles behalve het geval. Maar al te vaak nemen ze hele volkswijken over waar ze vervolgens in hun eigen taal met elkaar kunnen communiceren en zich niets hoeven aan te trekken van de rest van Nederland.
Daar moet dus een oplossing voor worden gevonden. Nederland kan een stuk of 10.000-15.000 asielzoekers nog wel verwerken, maar daarna is het gewoon schluss. Als meer mensen zich melden moeten we doen wat VNL (VoorNederland) voorstelt: hen opvangen in de regio. Bijkomende voordelen zijn dat ze op die manier geen cultuurschok ondervinden en - ze omringende landen tegelijkertijd positief kunnen beïnvloeden door verhalen te delen over de verschrikkingen die moslimradicalen aanrichten. Een betere manier om de Radicale Islam te bestrijden is er niet.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten