VVD verliest twee zetels na desastreuze week

Geen categorienov 02 2014, 9:45
Ze mogen nog blij zijn met dit minieme verlies in vergelijking tot het gitzwarte nieuws wat zich deze week voordeed.
Het is weer zondag, en dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe peiling van Maurice de Hond. Deze week zijn alle ogen gericht op de VVD. De hoegenaamd liberale partij verliest deze week twee zetels (en gaat van 26 naar 24):
Heel gek is dat VVD-verlies ook niet, nadat premier Rutte zich ofwel volledig heeft laten verrassen door een naheffing van Brussel (amateurisme) ofwel Nederland voorliegt dat hij zich heeft laten verrassen (kwaadaardigheid).
Maar niet alleen de staatskas heeft een naheffing gekregen deze week. Ook de portemonnee van de hardwerkende burger krijgt een klap te verwerken. VVD-staatssecretaris Eric Wiebes kondigde doodleuk aan dat zo'n 6 miljoen Nederlanders tussen de €300 en €700 euro moeten gaan betalen, omdat het kan. En omdat nivelleren leuk schijnt te zijn.
En zo krijgt de VVD opnieuw een goed teken van hoe de achterban van deze partij in elkaar steekt: een broertje dood aan nivellering, en op de keper beschouwd eurokritisch. Maar daar hebben de gekozen volksvertegenwoordigers kennelijk geen boodschap aan, en werken gedwee nu al twee jaar mee aan het uitvoeren van een PvdA-agenda. Dat de 'liberalen' virtueel gezien momenteel nog de tweede partij zijn in politiek Den Haag, mogen ze heel dankbaar voor zijn. Want in de voorbije jaren heeft de VVD iedere mogelijke denkbare verkiezingsbelofte gebroken en iedere kans om hardwerkende Nederlanders uit te melken met beide handen aangegrepen. Van dat laatste hebben we zoals gezegd afgelopen week ook weer een treffend voorbeeld gekregen.
Nee, als de VVD weer structureel wil peilen boven de 30 zetels moet één van de volgende twee scenario's plaatsvinden: er zullen structureel aanvallen op Nederlandse burgers moeten plaatsvinden á la MH17 voor een permanent rally around the flag-effect wat we afgelopen zomer zagen. Da's in verband met de bloederigheid gelukkig waarschijnlijk noch wenselijk.
Of de VVD gooit dus eindelijk al dat verderfelijke sociaal-liberalisme overboord en omhelst alle ferme taal die ze zelf hebben gebezigd afgelopen campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen.
Aan Rutte en zijn kliek dus de keuze. Doorgaan op de huidige linkse nivelleringsweg en verliezen blijven verwerken, of het roer omgooien naar rechts en imposant winnen. Ik zou het wel weten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten