Maarten van Rossem: GeenStijl moet verboden worden

Geen categoriedec 14 2014, 17:00
Alle andersdenkenden moet de mond worden gesnoerd. Want rechts. Dus gevaarlijk.
In een gezellig rondetafelgesprek (pdf-alert!) met Annabel Nanninga van Jalta.nl laat Maarten van Rossem, die als Amerika-hater vreemd genoeg bekend wenst te staan als Amerika-deskundige, weten dat GeenStijl per direct verboden zou worden als hij het ooit voor het zeggen zou krijgen in ons land.
Godzijdank dat dit natuurlijk nooit zal gebeuren - kiezers hebben niet bepaald de neiging om op een manisch depressieve man te stemmen die eruit ziet als een zwerver - maar toch: het zegt een hoop over de man dat hij dit hardop durft te zeggen.
maartenvanrossem534
Onze roze vrienden van het blog in kwestie reageren geheel terecht woedend. Iets over een "bejaardenzendermediahoer en ongewassen PvdA-fossiel," wat nog eens klopt ook. Voor Van Rossem zal dit ongetwijfeld reden zijn om wéér te zeuren, maar helaas voor hem heeft GeenStijl gewoon gelijk. Dit soort uitspraken zijn ronduit schandalig. Je kunt het hartgrondig oneens zijn met anderen en ze aanspreken op wat in jouw ogen wangedrag is, maar hopen dat ze verboden worden? Dat gaat wel heel ver.
Toch is het weinig verrassend dat Van Rossem juist daar voor pleit. De man is immers een marxist tot op het bot. Tegenwoordig noemt hij zich "libertariër," maar types als hij - van het oude stempel marxist - doen dat alleen maar omdat die term op het moment erg populair is. Inhoudelijk blijft de man een vijand van het kapitalisme en individuele vrijheden. Oh, en daarnaast is hij ook nog eens een aanhanger van het Groene Evangelie dat zich eerst en vooral richt tegen die vreselijke ondernemers en multinationals die zowaar winst willen maken. Brr, dat moet je niet willen.
Kortom, alles bij elkaar opgeteld kunnen we maar één conclusie trekken: Van Rossem is uiterst links en intolerant tot op het bot. Als ik net zo beperkt was in mijn denken als hij zou ik er bijna voor pleiten dat juist hij monddood moet worden gemaakt. Maar goed, aangezien ik zo niet in elkaar zit laat ik het er maar bij dat we deze man voortaan maar keihard moeten negeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten