Rijdende rechter gaat los op CJIB

Geen categoriedec 12 2014, 16:00
Dat noem ik nog eens aanpakken.
De rijdende rechter heeft het he-le-maal gehad met het Centraal Justitieel Incasso Bureau, oftewel het CJIB. De reden? Het CJIB maakt de levens kapot van normale, de wet respecterende burgers. Zij werken, ze doen hun best, maken dan even een foutje en voila: hun hele leven ligt overhoop. Ze krijgen boetes van duizenden euro's en daar komen dan nog eens extra kosten bij van vele duizenden euro's meer.
Zie hier de video (dank je, Dumpert!) waarin meester Frank Visser he-le-maal losgaat en uitlegt wat dit verderfelijke instituut mensen aandoet.
De reden, zoals de rijdende rechter zelf ook uitlegt, dat het CJIB zo ver gaat en ondanks waarschuwingen van rechters geen maatregelen neemt om extra, nutteloos leed te voorkomen? Er gaat een heleboel geld in om. De rechterlijke macht heeft het kabinet al verschillende keren gewaarschuwd dat het zo niet langer kan - dat hele volksmassa's tussen wal en schip belanden en hun toekomst in rook zien opgaan door het wangedrag van het CJIB - maar het heeft allemaal geen enkel effect.
Het CJIB spekt de staatskas jaarlijks namelijk met maar liefst één miljard euro. Voor zo'n bedrag doen onze politici alles. Ja, het kapotmaken van onschuldige, hardwerkende Nederlanders incluis.
Het is een schande dat dit zo vaak, zo ontzettend erg uit de hand loopt. Het doel van boetes is niet om de staat te verrijken, maar om ongewenst bedrag te bestraffen (en hopelijk dus bij te sturen). Jammer genoeg werkt het al tijden niet meer zo in ons land: Den Haag ziet de activiteiten van het CJIB als een fantastische manier om bakken met geld te 'verdienen' om de eigen hobby's mee te betalen; als de burger dan totaal de vernieling ingaat, het zij zo.
Op pagina 2: meer video's over wangedrag van het CJIB. Oh, en ook meteen bewijs dat de staat al lang op de hoogte is van deze praktijken, maar er niets aan doet. Dat is vreselijk, maar het wordt nog erger. Er is namelijk ook een video waarin een journalist van L1 (de Limburgse radio- en tv-zender) zich voordoet als minister Opstelten die net een boete heeft gekregen. Of die even uit het systeem kan worden gehaald. "We gaan ermee bezig."
Twee jaar geleden maakte RTV Drente het volgende filmpje al over dit onderwerp. Ook toen werd duidelijk gemaakt dat hele gezinnen kapot werden gemaakt door het CJIB (en andere schuldeisers), maar dat de staat er niets aan doet. Den Haag kan dus niet roepen dat men er niets van afwist. Het tegendeel is waar: ze waren hier al tijden van op de hoogte, maar hebben bewust niet ingegrepen.
[embed]http://www.youtube.com/watch?v=b-hSrLvB6P4[/embed]
Dan nog een video... waaruit blijkt dat boete's opeens ongedaan gemaakt kunnen worden als men denkt dat je minister Opstelten bent. Met dank aan L1 voor de opname en Trouw voor de eerdere berichtgeving hierover.
[embed]http://www.youtube.com/watch?v=w_tpxGBmBC4[/embed]
Kortom het CJIB functioneert perfect is en extreem coulant... als je een minister bent. In alle andere gevallen heeft het er geen enkel probleem mee om je de financiële vernieling in te helpen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten