Utrecht wil homozebrapad bij voetbalstadion

Geen categoriedec 12 2014, 11:00
Alle homohaat de wereld uit met een roze zebrapad!
Tjonge. Eindelijk, eindelijk, eindelijk heeft de gemeente Utrecht dé oplossing gevonden om homohaat voor eens en voor altijd aan te pakken. Worden potenrammers harder gestraft door ze op te sluiten in plaats van ze naar huis te sturen met een taakstraf?
Welnee, de Utrechtse politiek heeft iets heel anders bedacht om homohaat aan te pakken. Oké, houd je vast. Er moet een homozebrapad (nee, dat is geen speciaal zebrapad waar alleen homo's mogen oversteken, al zou het ronduit knettergekke COC dat waarschijnlijk wel willen) komen bij voetbalstadion Galgenwaard.
Yep. Dan komt alles vanzelf helemaal goed.
Oh, wacht. Het is helemaal geen oplossing voor homohaat (zoals het in elkaar slaan van homo's door agressieve, vaak allochtone, jongeren), maar een poging voetbalclub FC Utrecht te dwingen het "gesprek over homoseksualiteit in de sport' aan te gaan. De reden: de voetbalclub was niet aanwezig bij een speciale 'expertmeeting' over het onderwerp.
De Utrechtse politiek is razend. Het CDA wil nu een homozebrapad, als een soort van wraak jegens de voetbalclub. CDA-raadslid Marloes Metaal zegt tegen het AD:

"In een mannelijke teamsport is het praten over homoseksualiteit een lastig onderwerp. Het regenboogzebrapad komt daarom meer tot zijn recht bij het stadion. Het symbool is effectiever op een plek waar het schuurt."

Steven de Vries van GroenLinks is het eens met het CDA. Hij zegt: "Voetbal kost ons per jaar veel geld. Daar mag wel wat tegenover staan." De Vries vindt het idee van een speciaal homozebrapad bij het stadion sympathiek, maar hij heeft zelf een nog beter idee. Vóór iedere thuiswedstrijd zou er aandacht aan homoseksualiteit moeten worden besteed. Lees verder op pagina twee.
Het moet niet veel gekker worden. Waar is dat voor nodig? Gaan we straks alle maatschappelijke issues behandelen voordat een wedstrijd van start mag gaan? Moeten de supporters dan voortaan twee uur eerder in het stadion zitten om een preek aan te horen die in elkaar is gedraaid door de lokale politiek?
Kom op, zeg.
Het is niet alleen het bewijs dat de politiek er helemaal niets van heeft begrepen, het is ook nog eens een schandelijke hetze van de politiek richting FC Utrecht, want de algemeen directeur van de club, Wilco van Schaik, zegt dat homoseksualiteit totaal geen issue is bij zijn club.
"Iedereen is welkom. Wij accepteren homo's. De deuren staan voor iedereen open." Veel toleranter dan dat wordt het niet. Hij wil er alleen niet extra aandacht aan besteden via een 'expertmeeting': "Dat doen we bij andere maatschappelijke kwesties ook niet." Hear, hear. De Utrechtse politiek moet zich de ogen uit het hoofd schamen voor deze belachelijke hetze tegen FC Utrecht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten