16-jarige seksslavin verkracht door minstens 80 mannen

Geen categoriejan 26 2015, 14:00
Vreselijk.
Bij een inval in een hotelkamer in het Limburgse Valkenburg op 14 oktober vorig jaar ontdekten politieagenten dat een 16-jarig meisje gedwongen werd door haar pooier om seks te hebben met verschillende mannen. Waar eerst nog gedacht werd aan een verdachte op 50 staat de meter nu al op 80.
Politie en justitie richtten hun pijlen in de afgelopen 10 jaar vooral op de (loverboy)thematiek en aanpak van mensenhandelaren. Nu wordt ook de klant ter verantwoording geroepen, zoals vorige week in Limburg. Toen pas kwam naar buiten wat er zich in oktober vorig jaar heeft afgespeeld in een hotel in Valkenburg.
Onder dwang van een loverboy, de 21-jarige Armin A., ontving een 16-jarig meisje klanten op een kamer. Het moeten er minstens vijftig zijn geweest, gaf het OM aan. Bij hen staat de politie binnenkort op de stoep. Gisteravond bleek dat justitie naar nog eens dertig andere mannen onderzoek doet.
Op 14 oktober vorig jaar deed de politie een inval in de hotelkamer waar het meisje gedwongen werd om te werken. Ze werd op dat moment verkracht (want dat is het als je gedwongen wordt om seks te hebben) door een 'klant.' Haar pooier zat op de WC. In de prullenbak werden tientallen condooms gevonden en op de telefoon van de pooier troffen de onderzoekers nog eens tientallen telefoonnummers aan van meisjes-verkrachtende viespeuken.
In het verleden werden de zogenaamde klanten vaak een beetje beschermd. Het zou niet de bedoeling zijn van de politie om hen in de problemen te brengen. Gelukkig kiest het OM dit keer voor een heel andere aanpak. Zoals officier van justitie David van Kuppeveld zei in de rechtbank:
"Deze mannen hadden tegen betaling seks met een minderjarige. Het is strafbaar en ik ga ze niet helpen om dat geheim te houden."
Dus ja, de 'klanten' van het meisje moeten vrezen voor hun privacy, hun huwelijk, én hun vrijheid. Het OM wil hen namelijk - terecht - verantwoordelijk houden voor hun wangedrag en het interesseert de autoriteiten niet als zogenaamde goede huisvaders daardoor ineens ruzie krijgen met hun echtgenote. Had je maar met je poten af moeten blijven van een jong meisje dat uitgebuit werd door een roekeloze pooier. Ga je toch over haar heen dan staat de politie op een mooie avond opeens bij je op de stoep; of je even kunt uitleggen waarom je haar verkracht hebt.
Hopelijk hanteert het OM deze strategie vanaf nu altijd. Laat dit soort viespeuken maar vrezen voor hun huwelijk én hun vrijheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten