Filmpje! Machtsgeile manipulator Frank Underwood is terug

Geen categoriejan 12 2015, 18:00
House of Cards belooft weer fantastisch te worden.
Politiek kan erg saai en slaapverwekkend zijn. Gek genoeg is dat het nooit in de Netflix-serie House of Cards. De serie is wat mij betreft een van de beste politieke series van deze eeuw, samen met de BBC-serie The Thick of It. Toen het eerste seizoen op Netflix van House Of Cards uitkwam, heb ik, geloof ik, in één zit het hele seizoen afgekeken. Ik onderbrak de serie alleen voor bezoekjes aan de koelkast en het toilet.
Kevin Spacey is een geweldige acteur (L.A. Confidential, American Beauty, Se7en, K-PAX, de lijst met briljante Spacey-films is eindeloos), maar als de machtsgeile Democraat Frank Underwood heeft hij zichzelf overtroffen. Dit is Spacey op zijn allerbest. Sorry, maar wie House of Cards nog steeds niet gezien heeft, maar zichzelf wel een politieke junkie noemt, kan ik niet meer serieus nemen.
House of Cards laat de donkere kant van de politiek zien. Politiek in het Witte Huis draait in deze serie om macht, seks, geweld. Politiek is er allesbehalve saai. Het tweede seizoen was bijna net zo episch als het eerste seizoen, hoewel critici hier en daar - terecht - stelden dat het op momenten ongeloofwaardig werd. Hoe dan ook, ik heb torenhoge verwachtingen voor het derde seizoen. Ik wil zien hoe Underwood, die zichzelf heeft opgewerkt van chief whip van de Democraten tot de allermachtigste man op aarde, zich staande houdt.
Netflix heeft een trailer online geknald voor het nieuwe seizoen, dat op vrijdag 27 februari in z'n geheel te zien is (ideaal voor de liefhebber die geen zin heeft om iedere week maar één aflevering te kunnen kijken, wat een ouderwets gedoe is dat toch). Kijk en geniet. Nog maar 6,5 weken. Ik ben er klaar voor. Ik maak alvast een gaatje in mijn agenda. Vrijdag 27 februari: House of Cards kijken.
https://www.youtube.com/watch?v=sU9QTLXYCCc
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten