ISIS-tuig zoekt Koerden weer op om het zwarte goud

Geen categoriejan 30 2015, 13:03
De islamitische veroveraars zijn nog lang niet klaar met de Koerden.
Ze willen maar één ding, de terroristen van ISIS. Olievelden veroveren. Oké, drie dingen: olievelden veroveren, de Koerden in Syrië en Irak uitmoorden en de wereld onderwerpen aan de radicale islam. Maar om dat laatste voor elkaar te krijgen moeten ze eerst meer olievelden veroveren zodat ze nog rijker worden. En dat is precies waar ze mee bezig zijn.
Het islamitische terreurleger is vandaag een grootscheepse aanval begonnen op de Noord-Irakese stad Kirkuk, een stad waar veel olie wordt geproduceerd:

Volgens lokale bronnen hebben de IS-troepen meerdere dorpen in het zuid-westen van de stad ingenomen en verschillende peshmerga gedood, onder wie een hoge officier. Het offensief heeft er mogelijk toe geleid dat IS een brug en een deel van het Khabaza-gasveld in de regio kon innemen.

De aanval zou vanuit drie fronten zijn ingezet, waarbij IS gebruik maakte van het mistige weer om de Koerdische soldaten bij verrassing aan te vallen. Tegelijkertijd zou in het centrum van Kirkoek een verrassingsaanval hebben plaatsgevonden waarbij generaal Sherko Fateh, die de Koerdische brigades in de stad leidde, omkwam.

Het Koerdische peshmerga-leger probeert uit man en macht terug te vechten tegen de verrassingsaanval van ISIS. Vlak voordat de Koerdische commandant Sherko Fatih Shwani vanochtend om het leven kwam bij de strijd tegen de oprukkende terroristen zei hij nog: "We will give our blood and not let terrorists set foot in Kirkuk." Hij heeft zijn leven gegeven om ISIS tegen te houden.
Laten we de Koerden steunen in hun permanente strijd tegen het islamitische terreurleger, in woord en daad. Waar blijven die grondtroepen, jongens en meisjes in Den Haag? We kunnen de Koerden niet aan hun lot overlaten, hoe sterk ze ook lijken door steeds weer ISIS weg te jagen. Dat kan niet oneindig lang goed blijven gaan.
https://www.youtube.com/watch?v=-7aVJoMoixg
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten