'Met kapmes zwaaiende allochtone man' neergeschoten bij Groninger Museum

Geen categoriejan 25 2015, 18:43
Hij stond te zwaaien met een mes en dus schoot de politie hem neer.
Een tot nu toe onbekende man is vandaag doodgeschoten door de politie toen hij met een mes stond te zwaaien bij het Groninger Museum (vlakbij het Centraal Station van die mooie studentenstad).

De omgeving van het museum is afgezet. Ooggetuigen melden op Twitter dat het zou gaan om een man die met een mes om zich heen zwaaide. Daarbij zou volgens de eerste berichten niemand gewond zijn geraakt.

De politie zou de man volgens omstanders met drie tot vijf schoten hebben geveld. Daarna zou hij te water zijn geraakt.

Het Algemeen Dagblad voegt daar aan toe dat de man van allochtone afkomst was en "met een kapmes over straat liep." Niet zo gek dus dat de politie zich uiteindelijk genoodzaakt voelde om hem uit te schakelen.
Op het moment blijft de berichtgeving beperkt tot deze feiten. Er is niets bekend over de beweegredenen van de man (en we moeten natuurlijk voorzichtig zijn om niet al te vroeg conclusies te trekken. Volgens Antoin Peeters van RTL zijn er meerdere gewonden:
Het AD citeert een getuige die zegt dat er niemand gewond is geraakt, dus het is even wachten op meer informatie.
UPDATE:
Er wordt nu in ieder geval bericht dat hij op omstanders "probeerde in te steken." Of hem dat gelukt is blijft vooralsnog enigszins onduidelijk. Ook moeten we ons afvragen: gaat het om een verwarde gek of, zeg, een extremist?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten