Bijstandstrekkers Jihadis John familie kreeg 550.000 euro van Britse autoriteiten

Geen categoriemrt 04 2015, 14:00
'Dank voor het half miljoen, dan ga ik nu even wat mede-Britten onthoofden. Later!'
Het Britse The Daily Mail bericht dat de familie van Jihadi John, de bekende beul van ISIS, maar liefst twintig jaar lang op kosten van de Britse belastingbetaler heeft geleefd. De totale kost voor de staat (en dus voor hardwerkende Britten die iets van hun leven proberen te maken, waaronder de journalisten die hij onthoofdde)?
550.000 euro.
Ja, dat leest u goed. Meer dan een half miljoen euro.
Ongelooflijk.
En dat is niet alles. Zijn familie krijgt namelijk nog steeds 40.000 pond per jaar, wat neerkomt op 55.000 euro.
Jihadi John and his asylum-seeking family have milked the British benefits system for 20 years, the Mail can reveal today. Housing the Islamic State executioner and his relatives in affluent parts of London has cost taxpayers up to £400,000. One landlord said Mohammed Emwazi’s family were ‘parasites’ and ‘tenants from hell’. Incredibly, they are still believed to be pocketing £40,000 a year in handouts despite there being no sign of them in Britain.
En dan te bedenken dat er knettergekke apologeten zijn die beweren dat Emwazi 'geradicaliseerd' is door toedoen van de Britse staat! Triester dan dat - en ongeloofwaardiger! - wordt het niet.
Zo zien we dat het verhaal van Jihadi John niet gaat over een arme jongen die niets van zijn leven kon maken en in een ghetto woonde, waar hij compleet vergeten werd door de staat, maar over een man die alle kansen in de wereld had, die op kosten van de belastingbetaler leefde, maar desondanks doordraaide en op grote schaal andersdenkenden op brute wijze afslacht.
Het nadeel: dit betekent dat veel meer jongemannen kunnen radicaliseren. Het bewijst namelijk dat het niet om armoede gaat, maar om ideologie. Een jongen uit een (relatief) welvarende familie kan helemaal doordraaien als hij in aanraking komt met de ideeën van de Radicale Islam. Punt.
Het goede nieuws? Nu niemand dat meer kan ontkennen kunnen we er misschien dan eindelijk iets aan doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten