Huh?! Jodenhatende ambtenaar Yasmina Haifi wordt níet ontslagen

Geen categoriemrt 31 2015, 20:05
Antisemitisme is hartstikke prima binnen de Nederlandse overheid.
Allereerst wil ik graag even het geheugen opfrissen, want wie is die jodenhatende Yasmina Haifi ook alweer? Haifi werkte als ambtenaar bij het ministerie van Veiligheid en Justitie, meer specifiek bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Haifi gooide er vorig jaar een tweet uit waarin ze beweerde dat ISIS een zionistisch complot was om de islam zwart te maken.
Daarna bleef ze het verdedigen in de media: "Ik heb het niet zelf verzonnen, ik heb er artikelen over gelezen. Er zijn genoeg bewijzen voor een link tussen ISIS en Israël." Een sterk staaltje klassiek antisemitisch complotdenken die je wel vaker tegenkomt in islamitische kringen. Ze werd daarna geschorst door het ministerie, maar ze werd niet ontslagen.
Nu blijkt dat ze definitief níet (!) wordt ontslagen voor haar belachelijke antisemitische theorietjes, al krijgt ze van de nieuwe minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur wel een iets zwaardere straf dan de ISIS-bagatelliserende commissie-Cohen adviseerde.
https://twitter.com/Louis_Bontes/status/582921371736510464
De Adviescommissie grondrechten en functie-uitoefening ambtenaren (AGFA) noemde de tweet 'plichtsverzuim' en adviseerde volgens de minister een schriftelijke berisping. Die vindt dat echter te mager. "Gelet op de ernst van het plichtsverzuim en de functie van de ambtenaar, ben ik van mening dat de straf van een schriftelijke berisping niet passend is. Ik heb besloten om de ambtenaar de disciplinaire straf van voorwaardelijk strafontslag op te leggen."
Ze wordt niet ontslagen, maar overgeplaatst. Oftewel, nu kan ze haar antisemitische gedachtegoed elders binnen de Nederlandse overheid verspreiden. Natuurlijk zal ze dat niet meer via Twitter doen - want dan is ze haar baan kwijt - maar ze zal nog steeds de overtuiging hebben dat ISIS een zionistisch complot is. Waarom hebben wij dat soort figuren in hemelsnaam bij het ministerie van nota bene Veiligheid en Justitie werken? Ze moet gewoon ontslagen worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten