Huwelijk Alexander Pechtold staat op springen

Geen categoriemrt 30 2015, 9:20
Echtgenoot en echtgenote wonen al apart.
Volgens De Telegraaf staat het huwelijk van Alexander Pechtold op springen.
Het huwelijk van Alexander Pechtold en zijn Froukje verkeert in zwaar weer. Hoewel de Pechtolds al apart van elkaar wonen, hopen zij hun relatie nog te kunnen redden. "We hopen dat het tijdelijk is en dat we de problemen nog kunnen overwinnen. Maar het is zo; Froukje en ik zijn uit elkaar", zou de D66-leider tegen vrienden hebben gezegd.
De krant voor wakker Nederland legt uit dat de huwelijksperikelen te wijten zijn aan het succes van D66. Blijkbaar is Pechtold zo druk bezig dat hij en zijn vrouw wat uit elkaar zijn gegroeid. Hij is dus eigenlijk een slachtoffer van zijn eigen succes.
Aangezien er al langer geroddeld wordt over het gedrag van Pechtold zou het me verbazen als het puur en alleen aan zijn werkverslaving ligt, maar goed, ook dan geldt natuurlijk dat je hem absoluut niet kunt zien als het slachtoffer. Ja, het is belangrijk om iets van je leven te maken door te excelleren in je vak, maar bij een succesvol leven hoort ook een goede thuissituatie. Je kunt niet "succesvol" zijn en tegelijkertijd gescheiden van je vrouw en kinderen leven. Blijkbaar ben je dan toch iets minder succesvol dan je graag zou willen.
Deze situatie is tekenend voor de persoon Alexander Pechtold. Hoewel hij weinig tot geen echte principes heeft is zijn ego gigantisch en zijn z'n ambities zo mogelijk nog groter. Als het noodzakelijk is om andere mensen op te offeren om zijn doelen te bereiken doet hij dat met alle plezier. Zo opereert de D66-leider al jaren.
Dat gezegd hebbende kun je dit politiek gezien natuurlijk niet tegen hem gebruiken. Zijn huwelijk is in de eerste en laatste plaats iets tussen hemzelf, zijn vrouw en hun kinderen, niet tussen ons en het gezin. Ik hoop dan ook dat de boel nog te redden valt en dat Pechtold de komende tijd bereid is iets minder hard te werken en zich meer te focussen op zijn 'baan' als echtgenoot en vader; ook dat zijn verantwoordelijkheden die hij serieus dient te nemen, zo niet voor zijn eigen geestelijke gesteldheid dan in ieder geval voor zijn kinderen (die nog hartstikke jong zijn).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten