Knettergekke Poetin overwoog nucleaire wapens in te zetten in strijd om de Krim

Geen categoriemrt 15 2015, 20:00
Opeens lijkt een coup niet alleen mogelijk, maar zelfs logisch.
De Russische president Vladimir Poetin heeft een jaar geleden overwogen kernwapens in staat van paraatheid te brengen vanwege de crisis op de Krim. Dat heeft hij gezegd in een documentaire die de Russische staats-tv vandaag uitzond. Dit meldt het ANP op gezag van de Moscow Times. "We waren er klaar voor om dat te doen'', refereerde Poetin over die eventuele stap. "Het gebied is ons terrein, er leven Russen en zij waren in gevaar. We kunnen ze niet alleen laten."
Je kunt ze niet alleen laten en dus overweeg je maar om kernwapens in te zetten, of in ieder geval in staat van paraatheid te brengen (wat natuurlijk betekent dat je er echt over nadenkt)? Hallo, Vlad, ben je knettergek geworden ofzo? Echt. Even serieus: wilde je werkelijk zo ver gaan?
Als het waar is wat Poetin in de documentaire zegt, en dat is zeer wel mogelijk, is hij nog meer van het padje dan we aannamen. Ook zou het dan absoluut niet gek zijn als veiligheidsofficieren besloten hebben om in te grijpen en hem af te zetten.
We gaan de komende dagen ongetwijfeld horen wat er gebeurd is. Hoe dan ook, het is buitengewoon opvallend dat de staatstelevisie deze documentaire ineens uitzendt, op het moment dat Poetin al dagen lang verdwenen is en het gerucht de ronde doet dat Nikolai Patrushev, voormalig hoofd van de FSB wat de opvolger van de KGB is, een coup heeft gepleegd.
Of is het allemaal onzin en komt Poetin over een dag of wat gewoon weer op tv om ons doodleuk te vertellen dat hij een week of twee ziek was, maar zich nu weer ge-wel-dig voelt?
Ik weet niet hoe u erover denkt, maar als hij echt overwoog om nucleaire wapens in paraatheid te brengen in de strijd om de Krim, hoop ik van harte dat het gerucht over een coup honderd procent klopt. Zo'n gek mag niet aan de macht blijven, zeker niet in Rusland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten