Max Verstappen zesde in kwalificatie voor GP Maleisië

Geen categoriemrt 28 2015, 19:00
Het Nederlandse wonderkind slaat toe.
Max Verstappen is nog maar 17 jaar oud, maar hij maakt al grote indruk in het wereldje van de Formule 1. Niet zo gek, aangezien hij maar liefst de zesde tijd neerzette in de kwalificatie voor de GP van Maleisië.
Max Verstappen start zondag in de grand prix van Maleisië van de zesde plaats. De 17-jarige coureur van Toro Rosso haalde op het circuit van Sepang voor het eerst de derde kwalificatiesessie, die hij op een natte baan met 1.51,981 als zesde afsloot. Op pole staat zondag Lewis Hamilton, die eerder de eerste GP van het seizoen in Australië won.
Nederlandse Formule 1 fans zouden hier ongetwijfeld al heel blij mee zijn geweest als Verstappen 27 jaar oud was, maar hij is maar liefst 10 jaar jonger. Eigenlijk is dit gewoon een wonder.
Na de kwalificatie liet Verstappen weten dat hij "genoten had" van de kwalificatie in de regen. Niet zo gek, natuurlijk, omdat je in de regen kunt laten zien hoe goed je bent. Technische verschillen tussen racewagens worden dan minder goed zichtbaar, en het is echt man tegen man. Als je als 17-jarige dan de zesde tijd neerzet heb je je visitekaartje wel afgegeven.
Natuurlijk is het nu zaak voor Verstappen om tijdens de race zelf ook goed te presteren, maar helaas heeft hij dat niet volkomen in eigen hand. Eén technisch mankement en het is afgelopen - hoe goed hij het ook doet. Opeens staat je Formule 1 wagen dan stil en is er geen beweging in te krijgen. Dat kan morgen zomaar gebeuren.
Aan de andere kant geeft dit de Nederlandse Formule 1 liefhebber bijzonder goede moed. Ten eerste is het zeer wel mogelijk dat Verstappen het morgen uitmuntend zal doen, maar daar komt nog eens bij dat je nu wéét dat het slechts een kwestie van tijd is voordat hij op het podium staat na een race. Mooi - en wat ongelooflijk goed voor de Nederlandse racesport.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten