SGP wil voortrekkersrol Nederland in strijd tegen oprukkend antisemitisme in Europa

800px-Anti-Semitism_Klapeida
Foto: Beny Shlevich / Wikimedia Commons

Dat zou heel mooi zijn.

Dit geeft hoop na de berichten dat het antisemitisme met maar liefst 71 procent is toegenomen in Nederland: de SGP wil dat Nederland als EU-voorzitter (vanaf januari volgend jaar) de aanpak van antisemitisme als prioriteit stelt. Citaat:

De Jodenhaat in Nederland en Europa is hardnekkig en groeit. Nederland moet daarom kartrekker worden in de Europese bestrijding van antisemitisme. Dat moet gebeuren als Nederland vanaf januari het voorzitterschap vervult van de raad van de EU.

Het goede nieuws: de SGP dient vanmiddag tijdens het debat over de Staat van de Europese Unie (vanaf 16:30 uur) een motie in om ervoor te zorgen dat Nederland zich gaat inspannen om de voortrekkersrol op zich neemt, en een Kamermeerderheid steunt de motie van SGP-Kamerlid Roelof Bisschop, die ook is ondertekend door PvdA, CDA, ChristenUnie en VNL.

Bisschop zegt:

“Voor één bepaalde bevolkingsgroep is steeds minder ruimte in de EU: de Joden. Ik hoef de dodelijke aanslagen op Joden en de talloze antisemitische incidenten en grafschendingen niet op te lepelen. Joden voelen zich in toenemende mate onveilig en velen overwegen emigratie.

Het is dringend tijd dat Nederland en Europa met een stevige aanpak komen. Het motto van het voorzitterschap wordt ‘een Unie die verbindt’. In dat geval zien wij graag maatregelen die haatzaaien en geweld tegen Joden actief tegengaan.”

Hopelijk wordt de motie vanmiddag gesteund door álle partijen in de Tweede Kamer, ongeacht of ze het eens zijn met het feit dat we in de Europese Unie zitten. Zolang we erin zitten en zolang we het voorzitterschap mogen vervullen, moeten we er wel iets nuttigs mee doen. En wat is er nuttiger dan meer aandacht besteden aan de bestrijding van het oprukkende antisemitisme in ons land en in de landen om ons heen?

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!