ISIS-tirannen vermoorden 300 yezidi's

Geen categoriemei 03 2015, 8:01
De Syrisch-Irakese terreurorganisatie slaat weer ongenadig toe, en 300 onschuldige yezidi-burgers kunnen dat verhaal niet meer navertellen.
Als je dacht dat ISIS inmiddels door alle onschuldige burgers van Irak en Syrië heen was en er niemand meer te onthoofden of door het hoofd te schieten valt, dan heb je het helaas mis. In Mosul in Irak worden namelijk nog duizenden yezidi's gevangengehouden.
Yezidi's zijn religieus gezien een aparte groep: elementen uit de islam, maar ook het christendom, het zoroastrisme en het hindoeïsme kunnen er in worden teruggevonden. Juist omdat ze religieus gezien zo'n allegaartje zijn heeft ISIS een enorme hekel aan deze groep. Ze zouden 'duivelsaanbidders' zijn, en de straf daarop is de dood. Vrijdag is dan ook precies dat gebeurd, volgens getuigen.. Driehonderd mannen, vrouwen en kinderen werden in koelen bloede doodgeschoten door de ISIS-monsters:
Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft in Noord-Irak zeker driehonderd gevangengenomen yezidi's gedood. Dat hebben Iraakse functionarissen en de Yezidische Voortgangspartij gezegd, meldde de BBC zaterdag.
De moordpartij had vrijdag plaats in een gebied ten westen van de stad Mosul, een bolwerk van IS.
Volgens Syrische nieuwszenders betrof het afschuwelijke voorval zelfs 600 slachtoffers. En volgens Breitbart.com bleven de gruwelijkheden echter ook niet bespaard tot massa-executies: lichamen werden in grote stapels langs snelwegen gelegd om de wereld te laten zien hoe ongelooflijk trots te zijn op hun misselijke daad.
Er zijn geen beelden van de onbeschrijflijke gebeurtenis. Om de nagedachtenis van de slachtoffers nog ietwat in ere te houden, kunnen we allicht stellen dat dat misschien ook maar beter is.
Het wordt hoe dan ook tijd dat de internationale gemeenschap eens afrekent met dit gespuis. Inmiddels hebben ze grote delen van Syrië en Irak al bijna een jaar in handen en zijn ze een uitbreiding naar Afghanistan aan het plannen; dat hadden we eigenlijk nooit mogen laten gebeuren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten