Blinde Jack Russell én zijn blindengeleidehond zijn onafscheidelijk

Geen categoriejun 24 2015, 12:13
Vrienden voor het leven.
We zijn allemaal bekend met honden die blinde mensen begeleiden, maar wist jij dat er ook honden zijn die soortgenoten een handje helpen? Nee? Ik ook niet. Tot ik kennis maakte met Glenn en Buzz.
Glenn is een kleine Jack Russell die totaal blind is. Hij kan dus niets zien. Opmerkelijk genoeg heeft hij echter hulp gekregen van een ander hond, Buzz de Staffordshire bull terrier. De twee vrienden werden enkele weken geleden gevonden door hondenreddingswerkers; ze verstopten zich in een tunnel die ze als hun thuis beschouwden.
Screen Shot 2015-06-24 at 13.10.17
Toen de hondenredders de beesten een tijdje in de gaten hielden zagen ze iets bijzonder aparts; Glenn was stekeblind maar kon zich toch prima redden? Hoe? Zijn maatje Buzz begeleidde hem continu en duwde hem in de richting van eten en een goede, veilige en warme slaapplek. Glenn liet dat allemaal gebeuren en volgde Buzz's tips zonder mekkeren op.
Nadat ze de dieren gered hadden en ze mee hadden genomen naar het asiel viel ze nog iets anders op; de twee honden weigerden gescheiden te worden van elkaar. De dierenarts moest ze allebei onderzoeken, en ze moesten schoon worden gemaakt, maar Buzz en Glenn vonden dat totaal onacceptabel als de ander niet in dezelfde kamer was. Ze werden onrustig, begonnen te piepen en te blaffen. De enige oplossing was: ze snel weer bij elkaar te zetten.
Screen Shot 2015-06-24 at 13.11.02
Omdat de dieren zo gehecht zijn aan elkaar en Buzz een geweldige blindengeleidehond is voor zijn maatje Glenn wil het asiel er nu voor zorgen dat beide dieren geadopteerd worden door hetzelfde gezin. Woordvoerder Sue Bielby van de organisatie die de honden redde legt uit:
"Buzz acts as Glenn’s eyes and it’s as simple as that. Glenn gets his confidence from Buzz. If they are separated even for a few minutes they both bark and become distressed so they would need to have a loving home together.”
Screen Shot 2015-06-24 at 13.11.28
Vertaald:
"Buzz gedraagt zich feitelijk als Glenns ogen. Zo simpel is het. Glenn krijgt zijn zelfvertrouwen van Buzz. Als ze zelfs maar een paar minuten gescheiden worden beginnen ze allebei te blaffen en worden ze behoorlijk onrustig. Daarom moeten ze samen naar een liefdevol gezin gaan."
Hoewel de twee van verschillende rassen zijn, zijn ze vrijwel zeker samen opgegroeid. Anders is de enorme hechte band tussen Glenn en Buzz namelijk niet te verklaren.
Screen Shot 2015-06-24 at 13.12.25
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten