ISIS onthoofdt twee vrouwen vanwege 'hekserij'

Geen categoriejul 01 2015, 13:00
Het is voor het eerst dat de organisatie vrouwen heeft onthoofd.
Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten heeft ISIS deze week twee vrouwen onthoofd. Het tweetal werd - samen met hun echtgenoten - beschuldigd van hekserij.
Rami Abdel Rahman, de voorzitter van de organisatie, legt uit:
"ISIS heeft twee vrouwen geëxecuteerd in de Deir Ezzor provincie door ze te onthoofden. Dit is voor zover wij weten de eerste keer dat de terroristische organisatie vrouwen op zo'n manier heeft gedood."
De executies vonden maandag en zondag plaats. In beide gevallen ging het om echtparen die beschuldigd werden van hekserij. Wat ISIS daar precies mee bedoelt is vooralsnog onduidelijk.
Hoewel het de eerste keer is dat ISIS vrouwen heeft gedood door ze te onthoofden is het alles behalve de eerste keer dat de radicaal-islamitische organisatie vrouwen executeert. Vanaf dag één toen de organisatie een eigen kalifaat uitriep heeft ISIS vrouwen gestenigd die beschuldigd werden van overspel (of van het hebben van een seksuele relatie voor ze getrouwd waren). Volgens ISIS' radicale Sharia-wet staat daar de doodstraf op.
In totaal heeft ISIS meer dan 3.000 mensen ter dood veroordeeld en vervolgens geëxecuteerd in de 12 maanden sinds de oprichting van het zogenaamde 'kalifaat.' In 1800 gevallen ging het om gewone burgers. 74 van hen waren kinderen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten