Van pedofilie verdachte man pleegt zelfmoord in cel

Geen categoriejul 08 2015, 20:00
De 39-jarige verdachte heeft zelfmoord gepleegd in de gevangenis van Dordrecht.
Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie laat weten dat "een verdachte" zelfmoord heeft gepleegd in een gevangenis in Dordrecht. De Telegraaf weet om wie het gaat: de 39-jarige man uit Udenhout die recent werd opgepakt omdat hij ervan beschuldigd werd verschillende jonge kinderen te hebben misbruikt.
Gijs N. zou aan het einde van de maand voor het eerst voor de rechter moeten verschijnen in Breda. Aangezien het gevangenispersoneel hem vandaag dood aantrof in zijn cel gaat dat niet gebeuren.
Eerder werd bekend dat Gijs N. jarenlang met kinderen had gewerkt. Zo was hij betrokken bij jeugdactiviteiten in Berkel-Enschot. Hoewel hij nooit een vrijwilliger was voor Stichting Jeugdwerk was hij wel actief voor de organisatie die vóór 2012 de vakantieweek organiseerde.
Ook werkte Gijs N. in het verleden bij voetbalclub Jong Brabant in Berkel-Enschot. Een bestuurslid van die club liet eerder weten:

"Er was wel geroezemoes over hem, maar er zijn nooit feitelijke beschuldigingen gemaakt richting hem."

Op een gegeven moment vertrok N. naar Udenhout.
Deze zaak zal nu ongetwijfeld rond twee vragen draaien:
1. Hoe kon Gijs N. jarenlang wegkomen met het misbruik? Er waren blijkbaar geruchten over hem bij de voetbalclub waar hij ooit trainer was van een jeugdelftal. Dat had reden moeten zijn om de boel te onderzoeken. Waarom is dat niet gedaan? En zijn er in de jaren erna nog aanwijzingen geweest dat N. niet met zijn handen kon afblijven van jonge kinderen?
2. Hoe kon hij zelfmoord plegen in zijn cel? Normaal gesproken worden gevangenen die suïcidaal zijn goed in de gaten gehouden. Waarom is dat nu niet gebeurd?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten