Wereldberoemde jongen redt het leven van zijn vader. Wacht tot je leest hoe hij dat doet

Geen categorieaug 27 2015, 13:24
Hij werd toevallig wereldberoemd. Nu zet hij zijn beroemdheid in op de meest positieve manier mogelijk.
Ken je hem nog? De foto van 'Success Kid' ging in 2011 viraal over het hele internet. Met zijn vastberaden gezichtsuitdrukking en ferm gebalde vuist werd de peuter hét symbool van onverwacht succes. Zijn hele uitstraling lijkt "yes!" te zeggen, en daarom ging zijn foto de hele wereld over in inspirerende internetplaatjes en memes zoals deze :
35lm96
Hij werd bekend als 'Success Kid', maar in werkelijkheid is zijn naam Sammy Griner. De foto werd gemaakt door zijn moeder tijdens een stranduitje, die nooit verwacht had dat haar zoon wereldberoemd zou worden. Hartstikke leuk natuurlijk dat je opeens een onverwachte beroemdheid wordt, hoewel de familie Griner nooit een cent aan de foto had overgehouden.
Maar helaas is niet alles in het leven van 'Success Kid' een groot succes. Zijn vader Justin heeft namelijk al jaren last van nierproblemen en zit al zes jaar aan de dialyse. Bijna elke dag moest hij die behandeling ondergaan, waardoor hij geen tijd had voor vakanties of andere leuke dingen met zijn gezin. Dat is geen pretje, en bovendien is dialyse geen permanente oplossing. Wat Justin echt nodig had, was een nieuwe nier.
Screen Shot 2015-08-27 at 13.10.39
Helaas kost de operatie en de nazorg bij een niertransplantatie enorm veel geld, wat niet allemaal werd gedekt door de verzekering van de Griners. Daarom besloot moeder Laney om een originele crowdfunding-actie te beginnen. Ze opende een pagina op de populaire website GoFundMe om geld op te halen voor de operatie.
Screen Shot 2015-08-27 at 13.10.53
In april berichtte schreef onze Michael van der Galiën al dat de actie een enorm succes was:
Het doel, toen ze de actie op 8 april lanceerden, was om $75,000 in te zamelen. Om dat doel te bereiken gebruikten ze de foto van Sam, net zoals tientallen miljoenen mensen dat de afgelopen jaren hebben gedaan. Het resultaat liegt er niet om: op het moment van schrijven heeft de familie Griner maar liefst $99.095 ingezameld. Ze hebben hun doel dus niet alleen bereikt, ze zijn er dik overheen gegaan.
HT_sam_griner_then_02_jef_150413_16x9_992
Volgens Sammy's moeder is het enorme enthousiasme van internetgebruikers voor de actie met name te danken aan de beroemdheid van haar zoon:
"Er is zoveel positiviteit! Er is niets van 'Succes Kid' waar ik spijt van heb ... Het is eigenlijk echt bizar hoe het allemaal gelopen is, ik kan het nog steeds niet helemaal bevatten."
Maar geld alleen is niet genoeg... Er moest ook nog een geschikte nier beschikbaar komen voor Justin. Onlangs kreeg de familie eindelijk het verlossende bericht: De artsen hadden een donornier gevonden die goed zou passen bij Justins lichaam. Vol vertrouwen – maar ook angstig – zag het jonge gezin de operatie tegemoet. Hoewel het natuurlijk fantastisch was dat er een nier beschikbaar was, blijft zo'n operatie altijd een risico.
De operatie is inmiddels voorbij en het lijkt erop dat alles is gelukt. Als het goed is kan Justin dus verder leven met een nieuwe nier en is hij niet meer afhankelijk van vermoeiende en pijnlijke dialyse-behandelingen.
Dankzij de plotselinge en onverwachte beroemdheid van Sammy, kon hij zijn vaders leven redden. Ontzettend mooi dat het jonge ventje de toevallige samenloop van omstandigheden op een positieve manier kon inzetten. Dat is pas écht een succes!
7d5e23c9_61272192.xxxlarge
Zijn moeder hoopt dat het verhaal van haar man en zoon anderen inspireert om orgaandonor te worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten