ISIS blaast 21 huizen van christenen op

Geen categoriesep 25 2015, 8:00
ISIS zet zijn oorlog tegen christenen door.
Eerder deze week vernietigde ISIS 21 huizen van christenen in Nineve. De woningen van deze christelijke gezinnen werden opgeblazen omdat ze zich niet (onder dwang) wilden bekeren tot ISIS' radicale versie van de islam.
Volgens Koerdische bronnen in en rond Nineve blaast ISIS wel vaker woningen op van mensen die de hatelijke ideologie van de groep niet onderschrijven. Het doel van dit soort acties is om andere burgers angst aan te jagen.
Eerder dit jaar, bericht JihadWatch, liet ISIS al weten dat alle scholen in de Vlakte van Nineve en Mosul die een christelijke naam hadden, een nieuwe naam moesten krijgen. Ook verbood ISIS het onderwijzen van het Syrisch - de oorspronkelijke taal van Syrië, die gebruikt wordt in christelijke diensten. Tegenwoordig is Arabisch de taal van Syrië. ISIS wil dat niet alleen zo houden, maar wil het Syrisch zelfs vernietigen. Dit omdat het Syrisch de liturgische taal is van veel Syrische kerken, terwijl het Arabisch natuurlijk de taal van de Koran is.
Het doel van beide maatregelen - het illegaal verklaren van het onderwijzen van het Syrisch en het hernamen van scholen - is om de pluraliteit die Syrië eeuwenlang heeft gekenmerkt te vernietigen. ISIS gelooft in een soort van islamitische versie van het nazisme, met dit verschil dat de 'übermenschen' geen 'ariërs' zijn, maar 'moslims,' en dat hun grote leider Abu Bakr al-Baghdadi heet, en niet Adolf Hitler.
Voor de opkomst van ISIS was de Vlakte van Nineve één van de oudste christelijke enclaves ter wereld. Het christendom kwam daar heel snel naartoe. De afgelopen maanden zijn veel christelijke gezinnen vermoord, in slavernij genomen, of gevlucht. Er is dus bijna niets meer over van de christelijke bevolking.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten