België heeft een boodschap voor Nederlanders: 'Wil je een Zwarte Piet? Kom naar ons!'

Geen categorieokt 03 2015, 15:00
Antwerpen vindt het belachelijk dat er in Nederland een ware discussie heerst over Zwarte Piet.
Koen Kennis (wethouder) van Toerisme in Antwerpen vindt het werkelijk belachelijk dat Nederland Zwarte Piet aan het afschaffen is. Net als veel andere Belgen begrijpt hij daar niets van. Piet is zwart. Dat is hij altijd geweest, en dat moet zo blijven ook.
Veel Nederlanders denken daar net zo over, maar het heeft er alle schijn van dat de meerderheid niet beslist. Een klein groepje activisten en politiekcorrecte politici willen de agenda bepalen - en dat betekent dat Zwarte Piet binnenkort vrijwel zeker gewoon 'Piet' wordt.
Aangezien de stad Antwerpen begrijpt dat er in Nederland toch nog echt vraag is naar de traditionele Zwarte Piet nodigt Kennis alle Nederlandse kinderen uit om Sinterklaas voortaan te komen vieren in zijn stad. Hij legt uit:
"Van discussies over racisme horen wij hier vrijwel niets, terwijl we een stad zijn met 176 verschillende nationaliteiten. Iedereen weet: Pieten krijgen hun kleur door hun halsbrekende toeren in de schoorsteen. Roet is nu eenmaal niet paars, groen of geel.”
Het aanbod:
"We willen de Hollanders in de watten leggen met een discussieloos feest. Zonder gedoe over de Pieten! Wij vieren Sinterklaas hier op de authentieke manier. Ik denk dat veel Nederlanders daar behoefte aan hebben. Ze zijn van harte welkom."
Wat vind jij van de discussie over Zwarte Piet in ons land? En overweeg je om in te gaan op Kennis aanbod en de intocht van Sinterklaas dit jaar bij te wonen in Antwerpen, waar Piet nog gewoon Zwart mag zijn?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten