Benjamin Netanyahu pakt VN aan: laat pauze van 45 seconden vallen vanwege VN's stilte over Iran

Geen categorieokt 02 2015, 21:00
Benjamin Netanyahu heeft de hele wereld gisteren laten merken dat hij niet onder de indruk is van Iran en diens akkoord met het Westen.
Gisteren kwam Benjamin Netanyahu, de Israëlische president, langs bij de Verenigde Naties. De leider van Likud en voormalig officier in het Israëlische leger gebruikte zijn spreektijd om hard uit te halen naar alle landen die Amerika's akkoord met Iran toejuichen. Daarnaast pakte hij landen aan die Israël continu veroordelen, maar niets zeggen als de leiders van Iran luid en duidelijk zeggen dat ze de joodse natiestaat willen vernietigen.
“The greatest danger facing our world is the coupling of militant Islam with nuclear weapons,” he said. The deal with Iran could be “the marriage certificate of this unholy union,” he added.
He slammed the UN’s “deafening silence” in the face of Iran’s threats to wipe out Israel.
Vervolgens hield hij opeens op met spreken. Netanyahu keek de zaal meer dan 40 seconden strak aan. Geen spier die bewoog, geen ongemakkelijk gevoel. Hij keek alleen maar recht in de ogen van alle aanwezigen.
Op deze manier wilde hij duidelijk maken wat hij dacht van de stilte van de VN iedere keer dat Iran Israël bedreigt.
Deze staaractie van Netanyahu heeft de premier bijzonder veel positieve publiciteit opgeleverd in, met name, conservatieve kringen in Amerika. Zo noemt de populaire conservative radio talk show presentator Mark Levin hem "de leider van de vrije wereld." In het verleden werd die term altijd gebruikt voor de Amerikaanse president. Nu dus niet meer.
Tegelijkertijd worden John Kerry (Amerika's minister van Buitenlandse Zaken) en Samantha Power (Amerika's VN-ambassadeur) bekritiseerd omdat ze Netanyahu's speech niet bijwoonden. Het is eens te meer bewijs dat de relatie tussen Israël en Amerika niet is wat zij eens was.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten