Max Verstappen gooit bijzonder hoge ogen bij Formule 1-ranking van teambazen

Geen categoriedec 01 2015, 15:00
De Nederlandse snelheidsduivel weet in zijn debuutjaar een niet mis te verstane vierde positie te bemachtigen.
Inmiddels is het Formule 1 -raceseizoen afgelopen, en wordt het tijd om de conclusies op te maken uit een jaar vol razend spannende races. Niet alleen voor regerend wereldkampioen Lewis Hamilton, maar ook voor onze eigen Max Verstappen. Want als je het aan de teambazen van alle deelnemende renstallen vraagt, dan was 'Mega Max' één van de allerbeste racers van 2015. En hij krijgt van hen dan ook een vierde plaats op de lijst:

Het Britse Autosport vroeg de tien teambazen uit de Formule 1 de beste tien coureurs van het afgelopen seizoen te kiezen. De winnaar werd wereldkampioen Lewis Hamilton. Zijn Mercedes-ploeggenoot Nico Rosberg, tweede in de strijd om het WK, moest het met plek drie doen in deze verkiezing. Ferrari-coureur Sebastian Vettel nestelde zich tussen het duo. In de wereldtitelstand werd de Duitser derde.

Verstappen, twaalfde in WK-eindstand, eindigde met een vierde plaats net naast het podium van de verkiezing.

Het verschil tussen Verstappens stand in het raceseizoen (12) en zijn plek in deze ranking geeft aan wat voor een belofte hij is, en hoeveel andere teams in de jonge Nederlander zien. Niet voor niets wordt Verstappen getipt om over een jaar Kimi Raikonen op te volgen bij Ferrari, en zal Verstappen daar een betere bolide kunnen bemachtigen.
Is Max Verstappen daarmee wereldkampioen in 2017? Het zou zomaar kunnen! Zijn debuutseizoen was in ieder geval ongelooflijk succesvol, en als Max die stijgende lijn volgend jaar kan vasthouden dan hebben we in Nederland binnenkort weer een sporter waar we écht heel trots op kunnen zijn!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten