De Rijdende Rechter is binnenkort te zien bij SBS, maar voelt hij zich daar wel thuis?

Geen categoriefeb 11 2016, 15:30
Meester Visser lijkt nogal onwennig tussen de populaire entertainers van SBS.
Wie kent hem niet? Al decennialang beslecht de Rijdende Rechter ruzies over verkeerd geplaatste schuttingen en overhangende takken. Hij doet een uitspraak, en daar moet men het mee doen. Miljoenen Nederlanders zijn opgegroeid met Meester Frank Visser op de televisie, als vanouds bij de NCRV. Het nieuws dat de jurist voortaan te zien is op SBS, sloeg bij velen dan ook in als een bom.
SBS is een commerciële zender die de nadruk legt op emotie-tv, en heeft daarmee een heel ander profiel dan de doorgaans wat brave NCRV. In maart zal het nieuwe programma van de Rijdende Rechter op SBS te zien zijn, maar steeds meer mensen stellen zich de vraag of de brave Meester Visser wel op zijn plek is tussen mensen als Patty Brard en Gerard Joling.
Op de foto's die SBS liet maken bij hun perspresentatie, is het contrast goed te zien. Gerard Joling staat met de armen wijd gespreid op de voorgrond, terwijl Visser wat onwennig aan de zijkant staat. In vergelijking met de bulderend lachende Patty Brard is de rechter toch wat braaf en stijfjes. Toch belooft zijn nieuwe programma een stuk spectaculairder te worden dan wat we gewend zijn. Televizier schrijft:

"Bij De Rijdende Rechter kwam Meester Visser alleen de rechtszaal uit om kort de situatie ter plekke inspecteren, voor SBS haalt hij soms hele nachten door om bijvoorbeeld te zien of de buurt echt zoveel last heeft van beschonken cafébezoekers."

Dat klinkt behoorlijk heftig voor een 64-jarige rechter, maar Frank Visser zelf heeft er vooral heel veel zin in. Naar eigen zeggen past hij uitstekend bij SBS, en biedt de zender hem de kans om in de eredivisie van de Nederlandse televisie te blijven:

"De kijker gaat mij nog steeds op een keukentrapje zien staan en ik blijf uitspraken doen waar men het mee zal moeten doen. Er komt wel meer aandacht voor zaken tussen burgers en gemeenten. Konden wethouders voorheen nog zeggen: 'ik doe niet mee aan die rijdende rechter', nu zal ik ze stevig aanspreken op hun verantwoordelijkheden. Mét de camera natuurlijk. Verder krijgt het programma een wat ander jasje."

Het nieuwe programma Meester Frank Visser Doet Uitspraak is vanaf 28 maart te zien – op SBS6.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten