EU: '40 procent vluchtelingen uit Midden-Oosten zal geen verblijfsvergunning krijgen'

Geen categoriefeb 07 2016, 20:00
Volgens hoge Europese functionarissen maakt een groot deel van de vluchtelingen geen enkele kans om daadwerkelijk asiel te krijgen in Europa.
Dat bericht Nu.nl, waarbij de website zich baseert op een artikel dat vandaag in de Frankfurter Allgemeine verscheen:

Volgens schattingen van de EU heeft circa 40 procent van de vluchtelingen geen realistische kans om asiel te krijgen in Europa. Er komen steeds meer Irakezen (25 procent) en Afghanen (24 procent), die minder kans hebben op asiel dan Syriërs. De overige asielzoekers komen voornamelijk uit Noord-Afrika en worden gezien als economische vluchtelingen.

Je zou kunnen stellen dat het merkwaardig is dat mensen uit Irak geen recht op asiel hebben -- hun land wordt immers ook deels bezet door ISIS -- maar de redenering is natuurlijk dat zij gewoon naar het niet-bezette gedeelte van hun land kunnen gaan en zich daar kunnen (her-)vestigen. Nou geldt dat in ieder geval deels ook voor mensen uit Syrië, maar zij hebben natuurlijk te lijden onder een dictator, terwijl Irak in naam tenminste een democratie is. Soennitische Irakezen zullen daar enigszins kritisch over zijn, maar daar heeft Brussel lak aan.
En dat is maar goed ook. Anders zou Europa immers nog veel meer overlopen worden dan het geval nu is... en de situatie is eigenlijk al onhoudbaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten