DENK wil niet dat je deze foto van Tunahan Kuzu ziet en dit is waarom

Geen categoriejul 21 2016, 13:31
Een adviseur probeerde te voorkomen dat de foto gemaakt werd, want hij is behoorlijk gênant voor Kuzu.
Op bovenstaande foto poseert Tunahan Kuzu met een jonge Nederturkse Erdogan-fanboy. In de nasleep van de mislukte staatsgreep in Turkije gingen honderden Nederlands-Turkse fans van Erdogan de straten op om zijn overwinning te vieren en hun held een hart onder de riem te steken. Natuurlijk konden de heren van DENK niet ontbreken bij het spontane pro-Erdogan-straatfeest: Kuzu en Öztürk zijn immers Erdogans vertegenwoordigers in het Nederlandse parlement. Zonder Erdogan aan de macht had DENK kunnen fluiten naar hun positie als "lange arm van Ankara".
Kuzu liet dus zijn gezicht zien tijdens de pro-Erdogan-demonstratie en ging met een aantal demonstranten op de foto. Een 'leuke' pr-mogelijkheid in de Turkse gemeenschap, zal hij gedacht hebben. Maar deze foto was níét de bedoeling. De jongen met wie Kuzu op de foto staat, maakt namelijk het teken van de Grijze Wolven. Deze fascistische Turkse beweging staat bekend om haar radicaal anti-Koerdische en anti-Armeense standpunten, die niet zelden gepaard gaan met gewelddadige acties. Niet bepaald een groepering waar de "verdraagzame" en "verbindende" Kuzu openlijk mee wil worden geassocieerd.
https://twitter.com/Jongderik/status/755024287619289088
Links op de foto is te zien hoe een in net colbert gestoken arm de jongen probeert te manen om zijn Grijze Wolvengroet te staken. Waarschijnlijk een adviseur van Kuzu of een andere betrokkene bij DENK die snapt dat zulke foto's niet goed zijn voor het imago van de partij. Maar het was al te laat, en het kwaad was al geschied. Kuzu en andere Nederlandse aanhangers van Erdogan worden hier pijnlijk ontmaskerd: achter het verhaal over "verdraagzaamheid", "meer tolerantie" en "strijden tegen racisme" schuilt een Turks-nationalistische inborst. De heren van DENK hebben meer met ultra-nationalistische en islamistische denkbeelden dan met democratie, en dienen de belangen van Erdogan in plaats van Nederland. Deze foto zegt meer dan duizend woorden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten