Download jij op vakantie graag muziek, series en films? Dit is waarom dat belachelijk gevaarlijk is

Geen categoriejul 04 2016, 20:00
Even tijdens je vakantie een serietje of filmpje kijken terwijl je met laptop op schoot aan het strand ligt. Niet doen, want het gaat je meer kosten dan al die tequila's die je bestelt om je dorst te lessen..
De techniek is zo'n onderdeel van ons leven, dat inmiddels nog maar weinig mensen zonder laptop op vakantie gaan. En zelfs als ze die laptop thuislaten, nemen mensen vaak wel wat anders mee. Ofwel een tablet, ofwel een mobiele telefoon, ofwel iets anders waarmee veelvuldig gebruik kan worden gemaakt van wifi. En je bent tegenwoordig een behoorlijk brakke camping of slecht onderhouden hotel als je niet eens een beetje fatsoenlijk kan internetten.
Dat is natuurlijk leuk: je mail checken, Facebookfoto's plaatsen en via WhatsApp met je vrienden thuis praten. Of wellicht kan je ook een film downloaden en een tv-serie kijken? Ja, dat is ook mogelijk. Maar nee: bepaald slim is dat niet.
Nederland mag dan een oogje dichtknijpen bij het illegale downloaden van digitaal entertainment, andere landen houden er een volstrekt ander beleid op na.
Met name in Duitsland is het af te raden lekker aan het oud-Hollandse neerladen te gaan:

"Met name bij onze oosterburen is het gevaar groot om gepakt te worden, omdat daar actief gehandhaafd wordt. De boete van 900 tot meer 1000 euro zal het vakantieplezier daarbij behoorlijk verpesten.

De ANWB waarschuwt Nederlandse vakantiegangers aan de vooravond van de grote uittocht om goed op te letten."

Duitsland is echter lang niet het enige land dat je fikse straffen oplegt voor het illegale binnentrekken van House of Cards, Game of Thrones of de Big Bang Theory. Je bent dus gewaarschuwd als je dit jaar met laptop op vakantie gaat...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten