Grootste race-coureur ooit Niki Lauda erkent zijn meerdere: "Maar één in 100 jaar kan wat Max Verstappen kan"

Geen categoriejul 30 2016, 9:00
Je hebt complimenten, en je hebt mega-complimenten: als het grootste idool wat de sport ooit heeft voortgebracht jou de beste coureur in een eeuw tijd noemt, dan ben je zonder twijfel een legende. Max Verstappen is zo'n legende in wording.
Als Johan Cruijf je de grootste voetballer allertijden had genoemd, is dat een compliment dat slechts weinigen lichtzinnig ter harte zullen nemen. Of als Phil Taylor je de beste darter in een eeuw tijd noemt. Of Freddie Mercury je de beste zanger sinds 1900 noemt.. je snapt waar ik heenga.
In de Formule 1 is Niki Lauda die grote legende die door de sport is voortgebracht, en zelfs decennia nadat de man actief was in de sport (in 1985 reed hij z'n laatste race) geldt hij nog altijd als een fenomeen. Elke nieuwe race - waar ook ter wereld - is Lauda er weer bij. Nog steeds. En daar is hij niet alleen achter de schermen bezig voor Ferrari of vanwege z'n aanstelling als commentator voor de Duitse televisie. Nee, Lauda is daar ook als fan. Fan van de sport.
Maar ook fan van Max Verstappen. Hij komt woorden tekort om te beschrijven hoe geweldig onze Max is:

"Al vroeg in het gesprek blijkt: het liefst praat Lauda over de tegenwoordige tijd. Hij komt bijvoorbeeld superlatieven tekort om de prestaties van Max Verstappen (18) te beschrijven. Die werd tweeënhalve maand geleden in Barcelona de jongste winnaar ooit van een Grote Prijs.

Lauda: 'Sensationeel. Er is er maar een in de honderd jaar die kan wat hij kan. Ik moet hem feliciteren, maar ook Jos (Verstappen, vader, red.) en zijn moeder. Zij waren in staat een kind met zo'n enorm talent met beide voeten op de grond te houden én hem te beschermen tegen alle bullshit. Zij hebben perfect werk geleverd.'"

Perfect werk, inderdaad: volgens mij slaat Lauda daar de spijker op de kop. Max Verstappen is er één uit honderden. Uit duizenden. Uit miljoenen. We gaan nog voor jaren en jaren en jaren van dit Nederlandse toptalent horen, vermoedelijk uiteindelijk zelfs als wereldkampioen.
Geloof me nou maar. Want hé: ik heb het niet van de minste. Ik heb het van Niki Lauda: een grotere autoriteit in de Formule 1 is er simpelweg niet!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten