Jongen is terminaal ziek en heeft maar één wens, en jij kunt helpen die te vervullen

Geen categoriejul 08 2016, 15:00
Deze jongen is zwaar ziek, maar met deze simpele daad zou je hem toch nog een glimlach kunnen bezorgen.
Jacob Priestley is pas 13 jaar oud, maar heel veel ouder zal hij helaas nooit worden. De jongen heeft een zwaar leven achter de rug: hij kreeg op zijn vierde al de diagnose 'autisme' en 'aandachtsstoornis'. Vervelend, maar gelukkig niet levensgevaarlijk. Daar kreeg hij onlangs echter nog een diagnose bovenop die veel harder aankwam. Hij blijkt te maken te helpen met een zeer zeldzame stofwisselingsziekte die er - om een lang verhaal kort te maken - voor zorgt dat hij niet veel langer te leven heeft.
Toch hebben zijn ouders goede hoop dat hij zijn veertiende verjaardag, eind augustus, nog zal kunnen vieren met hen. Omdat het waarschijnlijk zijn laatste verjaardag ooit wordt, wil de familie dat het een geweldige dag voor hem wordt. Jacob kan echter niet veel meer, en heeft zelfs moeite met eten: zelfs een stel hapjes van een verjaardagstaart krijgt hij nauwelijks naar binnen.
Daarom willen ze hem met iets anders verrassen wat onlosmakelijk verbonden is met verjaardagen: verjaardagskaarten! Op hun Facebookpagina, waarop ze delen hoe het gaat met gaat, hebben ze een interessante oproep gedaan. Ze willen hem op zijn verjaardag maar liefst 10.000 kaarten aanbieden uit de hele wereld, om zo te laten zien hoeveel steun er voor de zieke jongen is. Een slecht idee is het zeker niet, want het is al veel vaker voorgekomen dat een gezonde portie positiviteit de levensverwachting van zieken aardig weet te verlengen. Het sturen van een kaartje is dan ook een geweldige manier om hem nog wat blijdschap te bieden in zijn laatste momenten, die veel en veels te vroeg genaderd zijn.
Op dit moment heeft het gezin al zo'n 3000 kaarten ontvangen. Dat is veel, maar betekent ook dat ze er nog 7000 te gaan hebben! Ook uit Nederland zou Jacob graag kaarten ontvangen, dus als je daartoe de mogelijkheid hebt, wordt het je zeer in dank afgenomen ook als ook jij hem een kaartje met een steunbetuiging stuurt. Je kaartje kun je opsturen naar:
Jacob Priestley
P.O. Box 855
Queen Creek, AZ 85142
Verenigde Staten / United States
En als je nog andere mensen kent die deze jongen zouden kunnen helpen, word je van harte uitgenodigd om dit artikel met hen te delen, of hen te taggen. Namens Jacob alvast: bedankt!
Meer informatie kun je hier terugvinden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten