Angela Merkel geeft eindelijk toe: ja, Duitsland heeft fouten gemaakt in de migratiecrisis

Geen categorieaug 31 2016, 12:00
Het is ongelooflijk, maar Frau Merkel geeft eindelijk toe dat ze een puinhoop heeft gemaakt van de migratiecrisis.
Is ze dan eindelijk wakker geworden, of vreest ze gewoon voor haar eigen positie en probeert ze de kritische oppositie wat wind uit de zeilen te nemen?

Germany and other European Union countries turned a blind eye to the refugee crisis building on its external borders for too long, Chancellor Angela Merkel said in a German newspaper interview to be published on Wednesday.

Merkel, who has faced criticism in Germany for launching her policies of welcoming refugees a year ago, also told the Sueddeutsche Zeitung that Germany and the EU will need patience and endurance in dealing with migration of people to Europe.

Frau Merkel legt uit:

Er zijn politieke problemen die je ziet aankomen, maar die op de één of andere manier geen indruk maken op mensen -- en in Duitsland negeerden we het probleem te lang en namen we niet het initiatief om een pan-Europese oplossing te produceren.

Dit is natuurlijk een behoorlijke doorbraak. Tot voor kort riep Merkel immers elke dag: "Wir schaffen das." Nou, blijkbaar "schaffen wir das" dus "nicht."
Merkel zegt zelfs dat de grenzen van het Schengen-gebied beter bewaakt hadden moeten worden. Gezien haar eerdere uitspraken en publiekelijk verklaarde liefde voor onbeperkte immigratie is dat werkelijk schokkend.
Natuurlijk is er wel een probleempje: ze roept dit ongetwijfeld alleen maar omdat ze de hete adem van Alternative für Deutschland in haar nek voelt. En juist daarom moeten onze oosterburen deze uitspraken totaal niet serieus nemen. Op het moment dat het AfD gevaar geneutraliseerd is zal ze namelijk gewoon doorgaan op de oude voet. En dat zal Duitsland zo niet kapotmaken, dan in ieder geval toch ernstig beschadigen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten