Dat dit kan in Nederland: 80 procent ouderen heeft geldzorgen

Geen categorieaug 18 2016, 10:00
Zo'n 80 procent van de Nederlandse ouderen heeft geldzorgen. Meer dan een derde van onze ouderen maken zich zelfs regelmatig zorgen over hun gebrek aan geld.
Nederland is één van de rijkste landen ter wereld, maar helaas voelen onze ouderen daar het effect bepaald niet van. Dat blijkt uit een enquête van seniorenorganisatie ANBO onder ruim 1.700 respondenten.
Directrice Liane den Haan legt uit:

"Volgens de ramingen gaan zij er ook volgend jaar weer op achteruit, vergeleken met werkenden. Dat is onaanvaardbaar, want de kosten voor zorg en levensonderhoud stijgen elk jaar flink."

En dit is precies waarom 'ouderenzorg' (pensioenen, etc.) nooit via de overheid geregeld hadden moeten worden. De gemiddelde Nederlander verdient al lang genoeg om zelf voor zijn oudedag te betalen. Daar hebben we geen AOW'tje of door de overheid geregelde pensioenen voor nodig.
Ik bepleit nu al jaren dat de AOW uiteindelijk helemaal moet verdwijnen en dat werkenden gewoon een flinke belastingverlaging krijgen zodat ze netto meer overhouden. Laat ons zelf bepalen waar we investeren en hoe we ons willen voorbereiden op onze oude dag. Wij zijn daar veel beter in dan de staat: als wij elk jaar een klein bedrag opzij zetten hebben we na onze 65e verjaardag een godsvermogen. Vreemd genoeg is dat niet zo als we dit door de staat laten regelen.
De oplossing voor armoede onder ouderen is dus niet meer, maar minder overheid. Welke politieke partij heeft de moed om dat hardop te zeggen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten