Sylvana Simons verandert in heks als Wilfred Genee haar een kritische vraag stelt over DENKs liefde voor Erdogan

Geen categorieaug 31 2016, 9:00
Hé wat jammer! Sylvana had een heel mooi PR-riedeltje uit haar hoofd geleerd bij Pauw, en dan komt er ineens iemand langs die zowaar een kritische vraag durft te stellen!
Toen gisteren bekend werd dat Sylvana Simons, van DENK, die avond zou langskomen bij het tv-programma Pauw wisten we natuurlijk wat ons te wachten stond: een lange uitzending met propaganda voor deze multiculturele, Turks-fascistische club. 'Gespreksleider' Jeroen Pauw zou Sylvana zo weinig mogelijk kritische vragen stellen, en zij zou pretenderen dat zij en haar clubje moreel superieur zijn aan de bestaande partijen en zelfs aan de Nederlandse samenleving zelf.
Helaas voor Simons was Wilfred Genee ook bij de uitzending. Anders dan Pauw is Genee wél een echte journalist, die gasten zowaar kritische vragen durft te stellen.
En dus vroeg hij haar waarom partijgenoten Selçuk Öztürk en Tunahan Kuzu nog geen afstand hebben genomen van de zuiveringen in Turkije, waarbij 80.000 mensen hun baan hebben verloren, en vele duizenden mensen zijn opgepakt; inclusief mensen die helemaal niets te maken hadden met de mislukte staatsgreep, maar die volgens de autoriteiten slechts warme gevoelens hebben voor Fethullah Gülen.
De reactie van Simons sprak boekdelen: van het ene op het andere moment veranderde ze in één van de boze heksen uit Roald Dahls bekende kinderboek De Heksen.
Ongelooflijk genoeg beet Sylvana Genee de vraag toe of hij al afstand had genomen van de zuiveringen in Turkije. Een belachelijke vraag, natuurlijk, omdat a) Genee geen hechte relatie heeft met de AKP van Erdogan en b) geen uitgesproken warme gevoelens voor Turkije heeft. Kuzu en Öztürk hebben dat wel, en dus is het volstrekt logisch om van hen te vragen dat ze zich van Erdogans autocratische beleid distantiëren.
Maar ja, daar heeft Sylvana lak aan. Want, je weet, in haar ogen is alleen Nederland slecht. De rest van de wereld, en dan met name moslimlanden, zijn wat haar betreft zo ongeveer heilig.
Overigens: laat iemand Genee alsjeblieft zijn eigen talkshow geven. Bij Voetbal Inside heeft hij het natuurlijk vooral over voetbal, maar gisteravond bewees hij tot veel meer in staat te zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten