sylvana

Sneue Sylvana Simons kan niet tegen kritiek en is helemaal klaar met persvrijheid

Geen categoriesep 02 2016, 12:00
Sylvana laat op Facebook weten dat ze de vrije pers eigenlijk maar niets vindt.
Eerder deze week ging DENK-politica Sylvana Simons af als een gieter bij Pauw. Tafelgenoot Wilfred Genee stelde enkele kritische vragen over de situatie in Turkije, en Sylvana reageerde als door een wesp gestoken. Hoe durfde Genee de situatie in Turkije erbij te halen! Sindsdien raakt Sylvana zelfs van het kleinste beetje kritiek al van haar apropos. Zo ook van deze column door Jan Dijkgraaf in Metro:
Sylvana doet heel laconiek, alsof de kritiek haar eigenlijk niets doet:

Dus bij deze, lieve, schattige, zure, zeurderige Jan, mijn reactie op je briefje: "Heel mooi, ga er nog maar één maken!"

Och, wat stoer van Sylvana! De kritiek maakt haar niets uit! Of toch wel? In de reacties laat een woedende Sylvana merken hoe ze er werkelijk over denkt. Ze trekt zich zogenaamd niets aan van de column van Dijkgraaf, maar ziet er wel aanleiding in om de persvrijheid belachelijk te maken:
[caption id="attachment_146186" align="aligncenter" width="305"]bron: Facebookpagina Sylvana Simons bron: Facebookpagina Sylvana Simons[/caption]
"In ieder geval hebben we persvrijheid.." schrijft Sylvana, gevolgd door een geïrriteerde emoji. Met haar sarcastische opmerking lijkt Sylvana te verwijzen naar Turkije. Als dit persvrijheid is, dan is het onder Erdogan zo slecht nog niet, lijkt Sylvana te willen zeggen. Een tweede reactie bewijst dat Sylvana inderdaad het regime van Erdogan in gedachten had:
[caption id="attachment_146187" align="aligncenter" width="330"]bron: Facebookpagina Sylvana Simons bron: Facebookpagina Sylvana Simons[/caption]
Deze opmerking verwijst naar Ebru Umar, de Metro-columniste die enkele maanden geleden werd opgepakt in Turkije vanwege haar kritiek op president Erdogan. Sylvana is het helemaal met Erdogan eens: een krant als Metro verdient volgens haar geen persvrijheid. Het liefst zou ze Jan Dijkgraaf achter de tralies zien verdwijnen, net als Ebru Umar.
Behoorlijk ongepast voor een aanstormend politica om zo schamper te doen over persvrijheid en vrijheid van meningsuiting – een belangrijke pijler van onze rechtsstaat. Sylvana doet net alsof kritiek haar niets doet, maar ziet in de column van Dijkgraaf wel aanleiding om de persvrijheid te bekritiseren en lacherig te doen over een opgepakte Nederlandse journaliste. Kiezers zijn gewaarschuwd: voor DENK en Sylvana zijn de belangen van Erdogan belangrijker dan de belangen van Nederlandse burgers. Op naar de nul zetels voor deze schandalige partij!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten