Homofobe flyer huis-aan-huis bezorgd in Amsterdam zorgt voor enorme ophef

Geen categorieokt 17 2016, 9:00
Goh, zou dit wellicht het werk kunnen zjin van een paar kansenpareltjes?
In Amsterdam is er grote ophef ontstaan nadat de ene na de andere Amsterdammer gisteravond opeens een uitgesproken homofobe flyer ontvingt. De flyer werd verspreid in West en Nieuw-West, en staat vol homo-onvriendelijke opmerkingen én pertinente leugens.
Hoewel het nog niet bekend is wie erachter de folder zit wordt er in de flyer verwezen naar de Facebook-pagina "The pain of the family Barbu." In die zaak wilde een homostel een Roemeens kind adopteren. De vader van dat kind zag dat gezien hun seksuele geaardheid absoluut niet zitten en maakte de identiteit van het stel openbaar.
In de flyer die gisteravond plots verspreid werd in Amsterdam worden christenen, joden en moslims opgeroepen om samen een vuist te maken tegen homoseksualiteit. De drie monotheïstische religies zouden homoseksualiteit namelijk ten strengste afkeuren. En dus zouden aanhangers van deze religies samen moeten optrekken.
Logischerwijze zijn Amsterdamse politici absoluut niet te spreken over de flyers. D66-raadslid Jan-Bert Vroege:
https://twitter.com/jan_bert/status/787703290138099713
VVD-raadslid Daniel van der Ree is het daar helemaal mee eens:
https://twitter.com/danielvanderree/status/787712974094032897
Het is natuurlijk bijzonder homofobisch, maar er zit ook wel humor in de folder. Zo wordt gesteld dat homo's een zelfmoordpercentage hebben van "meer dan 200%." Dat is toch wel knap.
Gezien de locatie (Amsterdam-West), de inhoud van de flyers, het onjuiste gebruik van aanwijzende voornaamwoorden ("Het aantal kinderen die") en de verwijzing naar de Facebookpagina over een Roemeens stel lijkt het me zeer aannemelijk dat er een Oost-Europese of Arabische kansenparel achter deze actie zit. Maar goed, wie weet: misschien worden we verrast en blijkt het de enige autochtone Nederlandse christen te zijn die de verlichting nog steeds verwerpt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten