Johan Derksen haalt uit naar Sylvana Simons: 'Ze is zo trots als een aapje dat RTL Zwarte Piet afschaft'

Geen categorieokt 25 2016, 9:00
Politiekcorrect Nederland is weer eens woedend op Johan Derksen. "De Snor" zei namelijk iets onaardigs over Sylvana Simons.
Oké, dat is het dan: Johan Derksen is vanaf vandaag officieel dé cultheld van weldenkend rechts Nederland.

Voetbalanalist Johan Derksen is gisteravond fel van leer getrokken tegen DENK-politicus Sylvana Simons. In het praatprogramma zei de besnorde oud-voetballer dat het enige nadeel aan het besluit van de RTL-directie om Zwarte Piet te vervangen door een veegpiet is dat 'dat hysterische juffrouwtje Simons zo trots als een aapje door het land rent.'

Tijdens de uitzending van Voetbal Inside vroeg Wilfred Genee Derksen wat hij ervan vond dat RTL Zwarte Piet geheel vervangt door 'roetpieten.' Derksen begon nog genuanceerd -- RTL is een privaat bedrijf en kan dus doen en laten wat het wil -- maar ging vervolgens toch helemaal los. Op Sylvana Simons dus.

"De politici die rollen over je heen. Het enige nadeel aan het besluit van RTL vind ik is dat dat hysterische juffrouwtje Simons nu trots als een aapje door het land rent."

Vervolgens maakte Derksen ook even duidelijk wat hij van DENK denkt, Sylvana's Nederturkse nationalistische partij van islamitische racismeroepers:

"Want ik dacht dat we met Wilders het ergste hadden gehad, maar de politieke partij DENK is nog erger."

Boem, boem, boem!
Natuurlijk is links nu woedend omdat Derksen Sylvana dus met een aapje vergeleek. Met blanken mag je dat probleemloos doen, maar doe je precies hetzelfde met een gekleurd persoon dan zijn de rapen gaar. En dat is natuurlijk te gek voor woorden. Derksen is kritisch en recht voor zijn raap, maar een racist? Nee, dat is hij absoluut niet.
Hoe dan ook, na zijn kritiek probeerde Genee de 'schade te beperken' door een paar keer te herhalen dat het 'zo trots als een pauw' is, niet zo 'trots als een aap.' Derksen had in de gaten wat Genee probeerde, maar had daar duidelijk lak aan. En dat wilde hij best nog een keer duidelijk maken:

"Waarschijnlijk waar het hart van vol is, loopt de mond van over. Ze lijkt ook helemaal niet op een pauw."

De enige vraag is nu: wanneer gaat links er alles aan doen om Derksen ontslagen te krijgen? Als deze types iets niet kunnen tolereren dan is het immers wel humor.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten