Heerlijke video: Kick Out Zwarte Piet wordt aangepakt door politie

Geen categorienov 12 2016, 15:00
Hier lust ik wel pap van.
Ik ben niet zo van het politiegeweld, maar als mensen die de wet aan hun laars lappen denken dat ze agenten ongehinderd kunnen aanvallen heb ik totaal geen medelijden met ze. Sterker nog, wat mij betreft mag de politie dan helemaal losgaan.
Hoewel dienstdoende agenten in Maassluis -- ze moesten ervoor zorgen dat de intocht van Sinterklaas probleemloos kon verlopen -- zich nog behoorlijk in de hand hielden sloegen ze toch flink van zich af toen een paar Zwarte Piet-haters een imitatie van Malcolm X dachten te kunnen geven. Kijk de video hieronder maar:
https://twitter.com/robertpbas/status/797410115687161856
In het midden van het beeld zie je op een gegeven moment een Kick Out Zwarte Piet-gek een agent aanvallen. Helaas voor meneer de Pieterbaas dacht de politie daar heel anders over. Hij kreeg een paar klappen met een stok, waarna hij zich maar snel achter zijn mede-Piet-haters verstopte.
Natuurlijk is dat best hilarisch, maar laten we niet vergeten dat het tegelijkertijd dieptriest is dat we dit soort dingen zien bij de viering van een kinderfeestje. Wie had het tien jaar geleden kunnen bevroeden dat we in 2016 opstootjes zouden zien tussen Zwarte Piet-haters en de politie?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten