Overheid schrapt per direct woordgebruik "allochtoon" en "autochtoon." Want: stigmatiserend

Geen categorienov 01 2016, 9:00
Nu weten we waarom die horden immigranten uit met name islamitische landen niet integreren: we gebruiken het woord "allochtoon" te vaak!
Maar ik heb goed nieuws: zoals altijd heeft de overheid de oplossing. Lees maar mee:

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zien met onmiddellijke ingang af van het woordgebruik allochtoon en autochtoon. Daarmee zetten zij een nieuwe norm voor de overheid.

Het gebruik van het begrippenpaar, in 1989 bepleit in het spraakmakende WRR-rapport Allochtonenbeleid en de laatste jaren al minder gangbaar, is niet langer precies genoeg en te stigmatiserend voor specifieke bevolkingsgroepen.

De WRR schrijft dat in een zogenoemde 'WRR-verkenning'. Dat rapport heet "Migratie en classificatie: naar een meervoudig migratie-idioom" en pleit onder meer voor de onmiddellijke afschaffing van de termen allochtoon en autochtoon.
Want, tja, woorden afschaffen werkt natuurlijk altijd. Als je iets niet meer benoemt bestaat het ook niet meer. Toch? Werkt altijd. Dokters doen dat dan ook stelselmatig met kanker. En wij maar juichen: yes, de kanker is verdwenen omdat we het woord kanker niet meer gebruiken!
Hetzelfde geldt voor het integratieprobleem in de jaren 90 van de vorige eeuw. Zoals we allemaal weten was dat er toen niet. Sterker nog, die hele bende begon pas met de opkomst van Pim Fortuyn. Doordat hij erover sprak ontstond de immigratieproblematiek. Toch?
Volstrekt onzinnig natuurlijk, maar blijkbaar is dit echt de redenering van de WRR. Opvallend is daarbij dat de Raad zelf toegeeft dat het wel degelijk van belang kan zijn om onderscheid te maken tussen Nederlanders van Nederlandse afkomst (autochtonen) en Nederlanders van buitenlandse afkomst (autochtonen):

"Als dat toch nodig is bijvoorbeeld bij bevolkingsstatistieken, dan spreken we over inwoners met een migratieachtergrond en inwoners met een Nederlandse achtergrond. Ook kinderen van migranten kunnen vallen onder inwoners met een migratieachtergrond."

"Inwoners met een migratieafkomst" is de definitie van het woord allochtoon. In plaats van het woord zelf te gebruiken opteren deze politiekcorrecte bureaucraten er nu dus voor om de definitie van dat woord helemaal uit te typen in rapporten. En dat moet dan op de één of andere manier een positieve impact hebben op de samenleving.
Tja.
De grote vraag is natuurlijk: worden dit soort types nou nooit moe van zichzelf? Ze verzinnen steeds iets anders, maar aan het échte probleem doen ze niets.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten