De toekomst onder 'présidente Le Pen': migranten gaan eindelijk bijdragen aan hun onderwijs

Geen categoriedec 08 2016, 17:00
Vind van deze dame wat je wilt, maar ze zegt wél wat niemand anders heeft durven zeggen tot nu toe.
Grote kans dat Marine Le Pen het volgend jaar voor het zeggen krijgt, als we de huidige voorspellingen mogen geloven. Ze staat er goed voor in de peilingen, zeker aangezien de kans miniem is dat de socialistische partij nog met een degelijke kandidaat op de proppen zal komen. Het zal dus zeer waarschijnlijk een tweestrijd worden tussen Front National-voorvechtster Le Pen en Fillon van Les Republicains.
Maar hoe zou een Frankrijk onder 'présidente Le Pen' eruit zien? Ze heeft inmiddels een tipje van de sluier opgelicht - en ja, dat is een 100% bewuste woordgrap. Ze heeft het namelijk helemaal gehad met alle privileges die migranten - en dan natuurlijk vooral die 'met een islamitische migratieachtergrond' - in Frankrijk genieten. En daar wil ze, geheel terecht, eens een einde aan gaan maken. Op dit moment bestaat in Frankrijk de redelijk zeldzame situatie dat kinderen tot het einde van hun middelbare school niets hoeven te betalen voor onderwijs, wat geldt voor iedereen: of je in Frankrijk geboren bent of een week geleden bent aangekomen maakt geen verschil.
En dat is natuurlijk meer dan krom. Het is ongetwijfeld voor velen een reden om alles achter te laten thuis en op weg te gaan naar het continent waar beleidsmakers zo gek zijn om iedere nieuwkomer met geld te bedelven. Migreren is in sommige gevallen prima, maar dat moet dan wel gebeuren op basis van het eigen-broek-omhooghouden-principe: als je de capaciteiten niet hebt om in je eigen levensonderhoud te voorzien, dan is het niet aan ons om dat maar te gaan zitten doen.
Wat dat betreft kijk ik met een gemengd gevoel naar het voorstel van Le Pen. Aan de ene kant vind ik dat ieder die hier eenmaal is evenveel rechten zou moeten hebben als elke andere Fransman, maar dat het privilege om daarheen - en hierheen - te komen veel strikter beveiligd zou moeten worden. Met dat tweede valt er veel meer te winnen dan met zo'n voorstel, simpelweg omdat je dan vele vliegen in één klap zou doodslaan. Dat is helaas vooralsnog een verre droom, dus geef ik dit idee het voordeel van de twijfel. En als je dan toch bezig bent Marine, schaf dan ook meteen gratis onderwijs voor iedereen af: niets is immers gratis, en je houdt mensen voor de gek door die illusie te creëren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten