Kansenparelknuffelend Canada ontspoort totaal: wil tegenstanders van islamisering opsluiten

Geen categoriefeb 16 2017, 19:00
Je angst uiten dat je land door de toenemende islamisering over 20 jaar niet meer terug te herkennen valt? Dan ben je een vuile racist en moet je bestraft worden, als het aan de zogenaamde liberalen in Canada ligt.
De vrijheid van meningsuiting is gestorven. Tenminste, daartoe is alvast een aanzetje gegeven in Canada dat waarschijnlijk een motie zal aannemen waarin zogenaamde 'islamofobie' strafbaar gesteld wordt. Jawel: angst ergens voor (want dat is toch de kern van een fobie) gaat strafbaar worden.
Knettergek natuurlijk, en om al aan te geven hoe knettergek dit allemaal is, stel ik hier eens een vraag: wat is islamofobie nu precies? Als het een angst is, hoe kun je die dan verboden maken? Hoe wil de Canadese overheid ontdekken wat mensen eng vinden, en hoe eng moet je moslims dan wel niet vinden om strafbaar te zijn? Niemand heeft enig idee, en daar begint het gevaar van deze motie al, met de nadruk op "begint".
Het is namelijk volstrekt onduidelijk waar de lijn getrokken zou moeten worden. Het moge duidelijk zijn dat een daad als de aanval op een moskee in Quebec van eerder deze maand absoluut strafbaar is: daar zal niemand aan twijfelen. Maar vraag je dit eens af: is dat een walgelijke daad omdat het van islamofobische aard was, of gewoon omdat het moord is? Was dit minder afgrijselijk geweest als de slachtoffers atheïsten, christenen of hindoes waren geweest? Natuurlijk niet, al is de waarheid dat men het dan waarschijnlijk allemaal niet zo erg had gevonden in Canada, al helemaal als dit in plaats van een moskee een synagoge was geweest.
Om maar meteen de brug te maken: anti-semitisme is een veel ernstiger probleem in dat land - en de rest van de wereld - dan deze zogenaamde islamofobie, die eigenlijk alles kan zijn. Hierbij is de precieze verwoording ook belangrijk: bij islamofobie gaat het in essentie om een angst (voor iets dat aardig reëel is, maar dat terzijde) terwijl het bij anti-semitisme echt gaat om anti-joodse sentimenten en daden. En ja, tussen angst en daden zit toch echt nog een wereld van verschil: raar genoeg hoor ik eigenlijk nooit wat over moslimjongetjes die door christelijke klasgenoten in elkaar worden geslagen vanwege hun geloof, terwijl datzelfde bij joodse kinderen op veel te veel plekken aan de orde van de dag is. Maar goed, een motie die anti-semitisme duidelijk veroordeelt is natuurlijk teveel gevraagd.
Hoe dan ook schept dit een gevaarlijk precedent, juist omdat islamofobie zo'n gekunsteld, vaag begrip is dat ongetwijfeld zwaar misbruikt zal worden. Waarschuwen voor de gevaren van islamisering zal al snel als islamofobie bestempeld worden. Het protesteren tegen een nieuwe moskee in je buurt? Islamofobie, en dus strafbaar! Je ongenoegen uiten over het feit dat je het gezicht van de vrouw tegenover je niet kunt zien? Jawel, je raadt het al: je reinste islamofobie!
Het is de bedoeling dat dit als uitbreiding van de bestaande 'hate speech laws' gaat dienen, die nu al verschillende straffen, waaronder opsluiting, bieden. Je kunt je echter afvragen wat deze aanvulling dan nog echt toevoegt: dingen die daadwerkelijk niet door de beugel kunnen - het oproepen tot het in brand steken van moskeeën bijvoorbeeld - worden immers allang door de bestaande wet gedekt, om welke geloof het ook gaat. Heeft het ook maar enige zin om hierbij de Islam expliciet te gaan zitten noemen?
Natuurlijk kon dit wanvoorstel enkel uit de koker komen van de partij van premier Justin Trudeau, de Liberal Party of Canada. Precies: dit is de man die keer op keer oproept dat nepvluchtelingen die in Amerika en Europa niét welkom zijn bij ome Trudeau wel uitgenodigd zijn. Ieder mens met verstand snapt dat dat niet goed kan gaan, maar hijzelf lijkt nog niet uit zijn droom te zijn ontwaakt.
Zorgwekkend is dat zijn partij een comfortabele meerderheid in het Canadese parlement heeft, waardoor de kans dat deze motie het haalt zeer reëel is. Jammer: ooit was Canada een degelijk land, maar onder de huidige regering schiet het razendsnel naar links. Drie keer raden wie daar uiteindelijk de pineut van zal zijn? Een hint: het zal Trudeau zelf niet zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten