NRC interviewt PVV-stemmers. Ontdekt dat het heel normale mensen zijn

Geen categoriefeb 18 2017, 19:00
Altijd vermakelijk: bevooroordeelde journalisten gaan praten met PVV-kiezers en komen er vervolgens achter dat het om volkomen normale mensen gaat. Goh.
Dit vind ik nou mooi. De NRC was vandaag ook aanwezig in Spijkenisse waar Geert Wilders officieel aan de verkiezingscampagne begon. Aangezien de grote man zelf nagenoeg onaanspreekbaar was voor het aanwezige Nederlandse journaille besloot de correspondent van de krant een gesprek aan te knopen met PVV-kiezers.
En wat blijkt? Nou, de NRC-journalisten zullen het nauwelijks bevat hebben, maar die mensen blijken dus heel normaal te zijn. Sterker nog, er zijn PVV-kiezers -- behoorlijk wat zelfs! -- die aangeven dat ze vinden dat echte vluchtelingen welkom moeten zijn:

"Echte vluchtelingen zijn natuurlijk welkom... Wie tegen links is wordt al heel snel racist of islamofoob genoemd. Dat ben ik niet. Ik vind wel dat we voor onze idealen moeten staan. Dus als ik zie dat mensen Kerstmis of Sinterklaas willen veranderen, denk ik: dat ga je míj niet vertellen."

Kortom, het zijn heel gewone mensen met heel gewone ideeën, en normen en waarden. Alleen maken ze zich wél ernstig zorgen over de onbeperkte immigratie en de impact daarvan op hun buurt en woonplaats. Dat betekent niet dat ze willen dat "de grenzen op slot moeten voor moslims," maar wel dat ze op een partij stemmen waarvan ze denken dat die de immigratie van kansarme nepasielzoekers in ieder geval behoorlijk gaat beperken.
Dat moet even schrikken zijn geweest voor het aanwezige journaille dat immers al jaren doet alsof PVV'ers het uitschot van de samenleving zijn. Die mensen zijn dus helemaal niet knettergek. Natuurlijk kun je met ze van mening verschillen, maar dat maakt ze geen doldrieste racisten die een spuughekel hebben aan alles en iedereen met een kleurtje.
Misschien dat dit soort 'journalisten' vaker langs moeten gaan bij PVV-kiezers en met hen moeten spreken. Ja, er zitten wellicht een paar rotte appels bij, maar dat heb je bij elke partij. Het merendeel van de PVV-kiezers is volkomen normaal en, hoewel immigratiekritisch, absoluut niet racistisch.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten