BREKEND! Thierry Baudet en Theo Hiddema komen met integratiewet: de wet 'Bescherming Nederlandse Waarden'

Geen categoriefeb 24 2017, 7:28
Het is de eerste wet die Baudet wil regelen als hij in de Tweede Kamer komt. Het doel is om Nederlandse waarden te verdedigen en af te dwingen dat immigranten het Nederlandse rechtenstelsel en onze waarden respecteren.
Bij het WNL-programma Goedemorgen Nederland heeft Forum voor Democratie zojuist een nieuw platform gelanceerd: de Wet BNW (ook wel de Wet Baudet en Hiddema genoemd). Of eigenlijk: de Wet Bescherming Nederlandse Waarden. Het idee erachter is dat Nederlanders eindelijk pal staan voor onze waarden en dat immigranten die waarden moeten respecteren en accepteren. Doen ze dat niet, dan kan er worden ingegrepen.
In een korte videotoelichting die werd uitgezonden door WNL legde Baudet uit dat het partijkartel al jaren lang wegkijkt voor de integratieproblematiek. Zijn partij neemt dit probleem wel serieus en wil er iets aan doen. Een andere partij die daar hard op inzet is de PVV, maar volgens Baudet kunnen veel plannen van die partij niet uitgevoerd worden. Denk daarbij aan het verbieden van de koran, alle islamitische scholen sluiten en ga zo maar door. Die maatregelen gaan "te ver" en zijn praktisch ook nog eens onuitvoerbaar.
Daarom komen Baudet en advocaat Hiddema, die natuurlijk bijzonder goed bekend is met de Nederlandse wetgeving, met de Wet BNW, oftewel de Wet Bescherming Nederlandse Waarden. Eindelijk is er dus een voortel dat serieus is en dat zowaar geïmplementeerd kan worden om de integratieproblematiek aan te pakken.
Op de website van Forum voor Democratie leggen Baudet en Hiddema uit wat de vijf fundamentele waarden zijn die de Wet BNW beschermt:

a) Invoering van de Wet Bescherming Nederlandse Waarden (Wet BNW). Alle instanties (scholen, religieuze instellingen, etc.) dienen vijf fundamentele waarden te onderschrijven:

Bij schending van deze waarden volgt een waarschuwing en een boete; na een tweede waarschuwing volgt sluiting, beëindiging van de activiteiten en strafrechtelijke vervolging van de verantwoordelijke functionarissen.
En daar is alles nog niet mee gezegd. Het wetsvoorstel, dat Forum meteen na de verkiezingen zal indienen, heeft namelijk nog drie andere punten:

b) Religieuze scholen moeten hun leerlingen in aanraking brengen met andere levenovertuigingen en hun leerlingen de ruimte bieden een ander geloof of géén geloof te omarmen. Het curriculum geeft ruimte aan kennis in de breedste zin en de holocaust wordt op alle scholen onderwezen.

c) Er komt een verbod op buitenlandse financiering van religieuze scholen en instellingen.

d) Er komt een verbod op het dragen van niqaabs, bivakmutsen en andere gezichtsbedekkende kleding in het openbaar.

Rick Nieman en Afshin Ellian waren vanmorgen bij WNL waar ze hun mening mochten geven over het voorstel. Beide heren vonden het bijzonder sympathiek en eigenlijk ook gewoon nuttig. Met name Nieman overlaadde Forum voor Democratie met complimenten. Zo zei hij onder meer dat de partij echt een mooie toevoeging is aan het politieke landschap.
Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Baudet en Hiddema denken goed over alles na en komen vervolgens met een goed doordacht plan om bepaalde problematiek te tackelen. Dat is ongelooflijk belangrijk en ja, daar heeft Nederland ook echt behoefte aan: een rechtse partij die met echte oplossingen komt. Nu de VVD feitelijk een middenpartij is geworden kunnen we dat soort partijen buitengewoon goed gebruiken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten