Walgelijke NY Times opent de aanval op Baudet, zet hem neer als Russischepropaganda-verspreider

snapshot
Foto: Thierry Baudet legt partijgenoten en geïnteresseerden uit waar het Forum voor Democratie voor staat. Bron: Screenshot Pijnacker-Nootdorp TV.

De linkse krant The New York Times mengt zich nu openlijk in de Nederlandse verkiezingen met een ronduit gestoorde beschuldiging aan het adres van Forum voor Democratie’s Thierry Baudet.

Wat is de overeenkomst tussen Thierry Baudet en Vladimir Poetin? Als het aan de New York times ligt is dit het: beiden willen dat Rusland alsmaar machtiger en machtiger zal worden ten koste van andere landen.

Er waren tijden dat Nederlandse verkiezingen niet bepaald veel aandacht kregen in het buitenland. We waren ‘maar’ een klein landje dat, in ieder geval op politiek gebied, niet zo bijster invloedrijk en interessant was voor buitenlandse media. Die tijden zijn echter definitief voorbij nu heel de wereld met spanning kijkt naar wat de populisten dezer wereld doen bij verkiezingen. We weten natuurlijk allemaal hoe dat in de Verenigde Staten is afgelopen – waarschijnlijk juist door die ongezonde obsessie van linkse media met het zwartmaken van Trump – maar dit jaar staat Europa in de spotlights. Landen die er dan uitspringen zijn Frankrijk, Duitsland en jawel, Nederland, omdat in al die landen verkiezingen gehouden worden. Toch is dat niet het hele verhaal: er zijn wel meer landen met verkiezingen, maar dit trio krijgt zoveel aandacht omdat de zogenaamde populisten daar op een heel aardig resultaat kunnen rekenen. En dat betekent: redden wat er te redden valt, en de aanval openen op die nazi’s!

Een strategie die tegenwoordig erg in trek is bij dit soort media, is om bij alles een verband te leggen met Rusland en diens president en geheime diensten. Deed men als ondernemer ooit zaken in Rusland? Dan moet je wel onder de plak zitten bij ome Vladimir. Zijn er verkiezingen? Dan zullen de Russen hier wel hun marionetten hebben om alles te dwarsbomen. Kansloos.

Het nieuwste slachtoffer van de hetze aan zogenaamde Moskou-lakeien is Thierry Baudet, voorman van Forum voor de Democratie dat beloofd heeft er alles aan te doen om het partijkartel in Den Haag te doorbreken. En ja, als je je negatief uitspreekt over de gevestigde orde aldaar moet je natuurlijk wel een populist zijn! Dat betekent dat hij vogelvrij is verklaard voor haatzaaiende media, en de regels van fatsoenlijke journalistiek niet meer van toepassing zijn op berichten over hem. Aangezien Baudet zich positiever dan de meeste politici uitlaat over Rusland – iets wat ik niet bepaald toejuich, maar wat zijn goed recht is – heeft men van de gelegenheid gebruik gemaakt om hem neer te zetten als een ‘verspreider van propaganda’ . Want ja, dat is natuurlijk een connectie die je zondermeer kunt maken!

Laten we wel wezen: ook ik word nou niet echt warm van Ruslands ambities, en ik laat me ook echt niet wijsmaken dat dat land echt het beste voorheeft met andere Europese landen, of welk ander land dan ook eigenlijk. En nee, dat doen ze zeker niet altijd op de meest chique manier. Ik moet echter niet hebben van al die linkse samenzweringstheorieën dat elke andersdenkende politicus bestuurd zou worden vanuit Rusland en totaal niets doet in het belang van ons eigen land. Rusland werkt in haar eigen belang en onze politici in het belang van Nederland, en als die belangen eens samenvallen dan hoeft dat niet meteen een complot te betekenen. En – het moet gezegd worden – het blijft opvallend dat dit hetzelfde links is dan nog niet zo lang geleden met geen kwaad woord durfde te reppen over het Rusland tijdens de Sovjettijden, dat sinds die tijd veel minder veranderd is dan de meeste mensen denken.

Maar ja, zo rolt links nu eenmaal – en dat is zeker geen complottheorie.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

27 reacties

 1.   

  Ja maar die krant had liever met de Clintons Europa al in vuurhaard willen zien zitten met miljoenen doden.

  1.   

   Ja dat wordt nog even uitgesteld tot na alle verkiezingen die in Europa plaats vinden geweest zijn, en de linksen zorgen er natuurlijk wel voor door alle partijen die hiervoor waarschuwden de mond te snoeren en slecht te maken tijdens de verkiezingen overal.

 2.   

  Verzon Jeroen Dijsselbloem een Masters Degree in zijn CV?

  Nee, het is geen nepnieuws afkomstig van een Russische nepnieuws fabriek; het is geen complottheorie, maar een harde bewering door een Ierse krant in 2013. Natuurlijk hebben we daar in Nederland nauwelijks iets over gehoord, omdat wij graag trots zijn als we een hooggeplaatste functionaris aan het rovershol Brussel mogen leveren. Geenstijl deed wel verslag in der tijd, maar het is misschien nuttig om deze oude doos nog eens van zolder te halen. Dit verhaal gaat over Jeroen Dijsselbloem. Jeroen Dijsselbloem mocht in het kabinet Rutte minister van financiën worden en tegelijk voorzitter worden van de Eurogroep. Thierry Baudet noemde deze rol volkomen terecht een ‘schizofrene dubbelrol‘.

  De krant Independent meldde in 2013 iets heel opmerkelijks. Het schreef dat Jeroen Dijsselbloem zijn Masters Degree verzonnen zou hebben. Althans, dat is de vrije vertaling van de fout in de CV die de krant aankaartte. Jeroen’s “imposante” CV zien we gewoon online staan op de website government.nl. Feitelijk blijkt uit die CV vooral dat Jeroen eigenlijk nooit een noemenswaardige baan heeft gehad. Als je zijn historie goed bekijkt is hij min of meer zo vanuit de schoolbanken de politiek ingerold. Hoewel hij wel economisch geschoold is, is er geen 1 echte baan te vinden waaruit gedegen economische praktijkervaring blijkt. Maar vooruit, dat kan allemaal in politiek Den Haag.

  Wat opvalt in de CV van Dijsselbloem is het volgende regeltje: “1991: Business economics research towards a master’s degree, University College Cork, Ireland“. De Ierse krant meldt daar op 14 april 2013 het volgende over [citaat] Mr Dijsselbloem, who gave an address at the college last Thursday, was appointed Finance Minister of Holland last November and his biography was posted on official internet sites of European institutions, including the European Investment Bank, which initially claimed he had received an MA in Business Economics from UCC. De krant Independent had geconstateerd dat op de originele CV van Jeroen Dijsselbloem een Masters Degree aan de University College Cork vermeld stond. De Ierse krant deed moeite om Jeroen’s Masters Degree te onderzoeken en kwam tot de interessante ontdekking dat Jeroen helemaal geen MA titel aan deze universiteit kon hebben, simpelweg omdat de universiteit op dat moment een dergelijke titel niet kende. De originele CV van Jeroen was nog in de archieven van Geenstijl terug te vinden (zie hier), maar het artikel zelf lijkt te zijn verwijderd. Foei Jeroen! Heb je je CV bij elkaar gelogen? >>> http://www.beyondthematrix.nl/nieuws-analyses/verzon-jeroen-dijsselbloem-een-masters-degree-in-zijn-cv/

  1.   

   komt Jeroen Dijsselbloem ook niet uit de PvdA ?, dan begrijp ik het !.

   1.   

    Natuurlijk beste zomaar Dijsselbloem is niet de laatste corrupte nep politicus die zijn CV met leugens opgepimpt heeft.

  2.   

   Dit verhaal slaat nergens op. Dijsselbloem is afgestudeerd in Wageningen en nergens claimt hij een master in de economie elders. In de bron wordt slechts gemeld dat hij een opleiding volgende ‘towards’ een master degree. Hij claimt die titel niet, laat staan de Dr.-titel.

 3.   

  Het is een typische hysterie die op moment in de vroegere Oostbloklanden enorm heerst. Achter alles zitten de Russen met hun nepnieuws. Dus alle nieuws die tegen de establishment gekeerd is komt van de Russen. Uit hun optiek valt het te behappen want die hebben lang genoeg onder Russische juk gezeten en weten dat uit Rusland nooit iets goeds kan komen. Maar in het Westen wordt het op moment eerder misbruikt al kunt je de Russen beter altijd waantrouwen. Zeker nu zij vriendjes met Iran zijn en hun invloed in het M.O. proberen te vergroten. Dat is hun antwoord naar het Westen toe voor de sancties. De Russen proberen het Westen te destabiliseren wat aardig lukt o.a. door de migrantenstromen waar ook de Russen achter zitten. Onenigheid in de EU is wat zij willen dus de invoering van de euro was hier een goede zelfmoordpoging. Ook het Oekraïense referendum in Nederland werd in de Visegrad landen gezien als hulp voor de Russen en niet protest tegen de expansiedrift van Brussel. Zij zien niet dat de EU zijn eigen graf graaft zoals wij het hier ervaren maar vinden kritiek tegen EU als gevaarlijk en als helpende hand voor de Russen. Overigens waarom zou je tegen de EU zijn zoals b.v. Tsjechië die jaarlijks uit Brussel ontvangt wat Nederland jaarlijks betaalt. En daar staat niets tegenover. Die hysterie keert zich nu ook tegen Baudet en alle populistisch genaamde stromingen. Een linkse krant zal het wel weten.

 4.   

  Baudet weet inmiddels wel al beter, wat en waar de linkse media en de linkse partijen tot in staat zijn, en zeker rond verkiezingstijd, dan komt het ware fascistische gezicht van alles wat links denkt en doet naar boven.

 5.   

  Kranten als de NYT en Wapo doen tegen Thierry Baudet hetzelfde als wat ze tegen Trump doen.

  De hetze tegen mensen die goede betrekkingen willen met Rusland gaat onverminderd door en word ook in de Nederlandse media gevoerd.

 6.   

  Ach t kan allemaal nog kneiterkneiterknieitergekker!!!
  Thyrrie troost je; Trump is een jaja, eggies waar, een Rus… volgens sommige netwerken.

  Je gelooft je oren niet.

 7.   

  PeterSelie, hoe zou de cv’s van meerdere linksen (=meestal leugenaars) er verder uit zien?

  Enkele extreme gevallen van cv-fraude:

  Piloot vloog 13 jaar met vals brevet
  Chirurg zonder diploma de gevangenis in
  CEO van Yahoo loog over zijn diploma’s
  Dr. J. Dijsselbloem, topleiders van de EU; en zonder dr. is als een ventje in zijn onderbroek op de rand van zijn bed, na een vreselijke nachtmerrie dat ‘het’ uit zou komen. Gewoon Jeroentje dus.

  Je wás al een l.l, met je destructieve gedrag, maar als dit waar blijkt?!

  1.   

   Hier Ome Ga een ‘kleine’ opsomming van foutlinxen.

   CORRUPTIE EN FRAUDE VAN NEDERLANDSE POLITICI ONGESTRAFT EN OOK NOG BELOOND!

   Wij zijn de tel kwijt geraakt over het aantal artikelen dat wij geplaatst hebben, als het ging om fraude, bedrog, nepotisme en regelrechte misdaad , begaan door politici en ambtenaren, die zoals inmiddels gebruikelijk in Nederland er zonder enige sanctie vanaf komen. Integendeel andere politieke vriendjes met net zo veel boter op hun hoofd helpen de overtreders en misdadigers nadat zij even in de luwte gehouden worden weer gauw aan een nieuwe vaak nog beter betaalde baan en de carrousel gaan weer opnieuw gaan draaien.

   Daar er in ons land inmiddels zoveel mannen en vrouwen rond lopen die met gemeenschapsgeld hebben gesjoemeld is een straf opleggen ondoenlijk want als diegene die bestraft wordt gaat praten is de beerput zo groot , dat ons land binnen de kortste keren geen politici en ambtenaren voldoende meer zou overhebben. De nieuwste aanwinst in deze bonte verzameling van grabbelaars is PvdA-er Co Verdaas

   Ongetwijfeld herinnert u zich het verhaal nog wel Co, hij rommelde met zijn autodeclaraties en dat leidde er uiteindelijk toe, dat hij zijn baan als staatssecretaris op moest geven. Dat gaat in de politiek dan als volgt : ” Je zegt uiteraard dat je niets misdaan hebt, maar dat je je politieke partij niet wilt beschadigen , hetgeen in het geval van Co haast niet meer te doen valt, want zouden er kampioenschappen sjoemelen in ons land gehouden worden, krijgt de PvdA goud . Lees ook hier en voor het vervolg hier

   Dan ga je met een riante wachtgeldregeling gewoon thuis zitten, even op adem komen en wachten op de dingen die gaan komen. Dat duurt meestal niet te lang en in het geval van Co wordt hij nu directeur van het CDI, het Centre for Development Innovation, een afdeling van wat vroeger gewoon Landbouw Hogeschool Wageningen heette, maar inmiddels natuurlijk een universiteit geworden is. Noblesse oblige immers en gewoon “school ” in je kwalificatie dat werkt niet, zeker niet als het gaat om de beloningsschaal van de managers van deze aardappelclub.

   Co komt in goed gezelschap want volgens de een paar maanden geleden gepubliceerde lijst van grootverdieners in de (semi)publieke sector voert ” Wageningen” de lijst aan. Zes directieleden verdienen ruim meer dan de toegestane Balkenende norm en komen daar mee weg. Salarissen van 250.000 euro worden betaald en zou Co wel volgens de Balkenende norm betaald worden, dan is dat aanzienlijk beter dan de karige 135.000 euro die hij als staatssecretaris toucheerde.

   De vlag mag dus uit in huize Verdaas, de politiek mag zichzelf weer een schouderklopje geven, het is weer gelukt, gewoon niets aangeven bij het O.M. dan volgt er ook geen veroordeling en blijft Den Haag zich zelf het middelpunt van een net bestuurd land noemen. Zou u een directielid aannemen, waarvan u weet dat hij in zijn vorige directiebaan geknoeid heeft ? Misschien een overbodige vraag, maar toch nog eens gesteld om duidelijk te maken waarover het hier gaat.

   En mocht u de titel misdaad loont wat te hard vinden, onze juridische redacteur heeft het even voor u op een rijtje gezet : Co rommelde wat met zijn declaraties en in artikel 326 Wetboek van Strafrecht wordt oplichting omschreven als een vorm van bedrog, waarbij de dader een ander ontdoet van geld of van waardevolle goederen, hetgeen op veel verschillende manieren worden gepleegd. Oplichten is in het geval van Co foutieve declaraties indienen en oplichting valt in de categorie MISDRIJF. Wordt je hiervoor veroordeeld kan dat een gevangenisstraf van maximaal 3 jaar of een aanzienlijke geldstraf opleveren .

   Maar er werd geen aangifte tegen Co gedaan dus volgde er geen rechtszaak en werd hij niet veroordeeld, hetgeen u uiteraard als u de politieke sjoemelaars volgt niet zal verbazen. Wie is de volgende ” patiënt ” ?

   Hier de hele lijst van criminele politici (althans datgene en bij wie het ontdekt is), die niet alleen nooit zijn gestraft, maar ook nog een andere topbaan kregen. (Ik waarschuw u dat het lezen hiervan enkele dagen, zo niet enkele weken kan duren!) MAAR LEES DIT ALLEMAAL!!! >>> http://boilingpoints.wordpress.com/het-boek-der-foutlinxen/

 8.   

  Dit worden de smerigste verkiezingen ooit in Nederland. Het Rood Fascisme is namelijk bezig een soort van staatgreep te plegen, alles om de pathologische leugenaar Rutte en zijn kliek van partijkartel en mediakartel aan de macht te houden. Mark my words! U stemt op 15 maart!

  1.   

   dit beantwoord gelijk de vraag , waarom links Nederland (Europa /Amerika), over de pis zijn dat Trump de verkiezen daar gewonnen heeft .

   de angst voor de naderende verkiezingen hier , en in Frankrijk en Duitsland loopt hen dun door de broek , er staat voor links heel veel op het spel .

 9.   

  Hoe journalisten ‘normaal’ gesproken werken. En hoe ze in de States een verlengstuk vande Deep State zijn:

  https://youtu.be/qyoIYo8_7iI

 10.   

  Kandidaat-Kamerlid D66 Rachid Guernaoui rooft zijn Haagse gemeenteraadszetel
  Wilde wethouder worden, lukte niet, nu boos

  Het opstandige raadslid Rachid Guernaoui is uit de D66-fractie in Den Haag gestapt. Dat heeft hij vrijdagmiddag aan Omroep West bevestigd. Guernaoui zit sinds 2008 in de gemeenteraad en was van 2010 tot 2014 fractievoorzitter van D66. De reden voor het vertrek uit de fractie is dat het ‘vertrouwen in fractievoorzitter Robert van Asten en het afdelingsbestuur onherstelbaar is beschadigd,’ aldus Guernaoui zelf.

  De D66’er deed afgelopen weken een poging namens zijn partij wethouder te worden. Die mislukte. Guernaoui bezet plek 37 op de D66 kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen.

  Dit bericht wordt aangevuld

 11.   

  Vragen van het lid Wilders aan de Minister-president over de ordinaire zakkenvullerij m.b.t. pensioenen door het Europees Parlement

  1.) Heeft u kennisgenomen van het bericht (*) ‘EU-parlement dicht gat in absurde pensioenregeling’ ?

  2.) Wat vindt u ervan dat de elite in Brussel zichzelf opnieuw verrijkt door uit de algemene middelen en dus ook met Nederlands belastinggeld hun pensioengat te dichten terwijl normale burgers in vergelijkbare omstandigheden (een te lage dekkingsgraad van hun pensioenfonds) wél geconfronteerd worden met het korten van hun pensioen?

  3.) Deelt u de mening van de pensioendeskundige Kocken (*) dat de gepensioneerde Europarlementariërs veel te weinig premie hebben betaald voor het pensioen dat ze krijgen en dat de pensioenregeling absurd is (*)?

  4.) Deelt u mijn mening dat deze walgelijke zelfverrijking en zakkenvullerij uit Brussel met ook ons geld totaal ongepast en onacceptabel is?

  5.) Bent u bereid de Nederlandse bijdrage aan de EU onmiddellijk met hetzelfde bedrag van € 270 miljoen dat hiervoor wordt gebruik te korten en te besteden aan de Nederlandse gepensioneerden? Zo neen, waarom niet?

  6.) Kunt u deze vragen voor dinsdag 21 februari 2017, 11.00 uur beantwoorden?

  1.   

   wordt vast niet beantwoord.

 12.   

  Ja kneitergestoord, EU en ONS pensioengeld!!! Geenstijl; en ze hebben wél gelijk, samengevat:

  Wij zijn natuurlijk ook maar een stel ongeletterde provincialen, dus wat weten wij er nou van. Maar leverde Nederland onlangs niet 1200 miljard euro
  (€1.200.000.000.000 dus 1,2 triljoen, toch!?) aan pensioengelden in bij de EU, terwijl nu blijkt dat de EU de pensioenen van het eigen personeel niet eens fatsoenlijk kan beheren?

  Het EU-sceptische PVV-blog Nieuwsuur kopt: “EU-parlement dicht gat in ‘absurde pensioenregeling’ parlementariërs”. Nog even en ze noemen het zelfs daar een nepparlement, maar goed, wat wil precies? “Het aanvullende pensioen van zo’n duizend voormalige Europarlementariërs wordt niet gekort, ook al kampt hun pensioenfonds met grote tekorten. Het fonds heeft een dekkingsgraad van slechts 37 procent.”

  Even voor wat context, in Nederland mogen pensioenen bij een dekkingsgraad van onder de 105% niet verhoogd worden, in Brussel werden ze bij 37% alsnog verhoogd…”

  HUP GEERT!! We stemmen op jou!

  1.   

   Tony Blair ruft Briten zu Aufstand gegen die Regierung auf

   Veröffentlicht: 17.02.17 16:13 Uhr

   Der frühere britische Premier ruft die Briten zum Aufstand gegen die Regierung auf, um den Austritt Großbritanniens aus der EU noch zu verhindern.

 13.   

  Trump’ persconferentie. Duidelijk, eerlijk en recht door zee.

  “Het is zo belangrijk dat het publiek een eerlijke pers krijgt,” zei Trump. “Het publiek gelooft jullie niet meer.”

  Hij gaf vooral CNN ervan langs, die hij promoveerde van ‘nepnieuws’ naar ‘zeer nepnieuws’.
  Veertien keer nam Trump het woord ‘nep’ in de mond om de beweringen van de media te categoriseren.

  Zo zijn de verhalen over het Russische oorlogsschip dat al weken voor de oostkust van Amerika vaart volgens hem nep. “Er is niks aan de hand.”

  In tegenstelling tot wat de media beweren is er helemaal geen chaos in het Witte Huis en heeft hij of zijn campagne nooit contact gehad met Rusland.

  Trump ontkende dat de ontslagen nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn fouten had gemaakt.
  “Hij deed niets verkeerd,” zei de president. “Het enige slechte was dat informatie over hem aan andere mensen, aan jullie, werd gegeven.”

  Trump noemde het lekken van de belastende informatie over Flynn ‘illegaal’ en beloofde een onderzoek naar de bron in te stellen. Hij zei ook dat het nieuws over Flynn ‘nep’ was.

  “De lekken zijn echt,” aldus de president. “Maar het nieuws is nep, want er is zoveel nieuws nep.”

  Niemand van zijn team heeft herhaaldelijk met leden van de Russische inlichtingendiensten in contact gestaan, zo weersprak hij berichten van de New York Times. NineForNews

 14.   

  U zegt over Baudet: ‘Aangezien Baudet zich positiever dan de meeste politici uitlaat over Rusland – iets wat ik niet bepaald toejuich, maar wat zijn goed recht is -‘ Exact, als Baudet zich positief wil uitlaten over de Russische Federatie dan moet hij dat zelf weten. Baudet is een politicus en handelt vanuit zijn gedachtengoed. Dat mag gesignaleerd worden. Zoals u doet. Baudet zoekt immers zelf het publieke debat en de publiciteit op. Voorzover niets bijzonders aan de hand.

  U zegt geen fan van de Russische Federatie te zijn: ‘ook ik word nou niet echt warm van Ruslands ambities, en ik laat me ook echt niet wijsmaken dat dat land echt het beste voorheeft met andere Europese landen, of welk ander land dan ook eigenlijk. En nee, dat doen ze zeker niet altijd op de meest chique manier.’ Exact, de Russische Federatie heeft niet het beste voor met de Europese landen. U bent de Russofoob die Baudet zegt te willen counteren.

  Uw kritiek op de Russische Federatie die hout snijdt en met vele voorbeelden onderbouwd kan worden is een verdedigbaar standpunt. En toevallig is uw standpunt exact hetzelfde standpunt dat The Times naar voren brengt.

  Zoals de leiders in het Kremlin op zeggen te komen voor de Russische Federatie -wat nog maar helemaal de vraag is- zo is het begrijpelijk dat de leiders van Europese landen opkomen voor hun landen. Als ze zien dat de leiders in het Kremlin een loopje nemen met de internationale rechtsorde en de veiligheidssituatie in Oost-Europa verstoren door onder meer de bezetting van de Krim, dan is het het goed recht van Europeanen om die situatie die tot destabilisatie leidt proberen recht te zetten.

  De essentie van deze kwestie is naar mijn idee een heel andere. Het gaat niet om de politicus Baudet die met zijn partij in de peilingen tussen 0 en 1 zetel haalt. In het artikel in The Times figureerde overigens SP’er Harry van Bommel als veel prominenter. De essentie is juist dat de EU terughoudend en machteloos reageert op de Russische agressie. In een commentaar vraag ik me af waarom dat zo is:
  https://georgeknightlang.wordpress.com/2017/02/17/waar-blijft-het-antwoord-op-de-russische-inmenging-in-europa/

  1.   

   Het Westen zoekt een vijand in Rusland of eigenlijk de VS als aanvoerder zoekt. En wellicht Engeland want dat zijn de twee staten, die al honderdvijftig jaar geopolitiek Europa uit elkaar proberen te spelen. Dat is ook herhaaldelijk gelukt en tot groot onheil van Europa. De politieke machtsstructuur is daar indertijd in Engeland ook op gebouwd en later op aandringen van Engeland ook in de VS. Beide staten zijn er buitenlands machtig mee geworden. Ze bouwden aan hun macht met behulp van (meest geïmporteerde) bankiers en propagandisten en een heel netwerk van andere medewerkers, vaak uit bepaalde bevolkingsgroepen, tot in Afrika (Engeland) en Midden en Zuid Amerika (de VS) toe. Ze bouwden de benodigde oorlogsindustrie en legers op en kwamen zodoende tot grote koloniale imperialistische successen. Dat speelt nog steeds. Engeland heeft een stapje teruggedaan maar de VS in principe niet. Wel verloren de VS de Filipijnen en hebben de VS hun invloed op het eigen continent zien tanen. Ongetwijfeld ligt dat mee aan de te simpele opvattingen van de VS. Midden en Zuid Amerika hebben diverse oorspronkelijke bevolkingen en die laten zich niet onder één noemer brengen. De verscheidenheid is nog groter dan die in Europa. Ondanks de uiterlijke schijn van één godsgeloof. Dergelijke problematiek is niet aan westerse imperialisten besteed. Nergens. Dat overlopen wordt wel dadelijk door min of meer onderworpenen als onderdrukkend aangevoeld. De loop van de geschiedenis is dat Europa zich nu duidelijk laat intimideren door de VS. Europa toont weinig inzicht in krachtsverhoudingen en de West en Zuid Europese landen gedragen zich conformistisch. Europa intimideert zichzelf. Alleen doordat Europa haar eigen bestwil niet kent, loopt het gevaar. Dat was al honderd jaar geleden het probleem. Verward, niet zuiver op de graat bovendien. Zo lijkt Europa hopeloos verloren. De heersers weten de eigen bevolking in het geheel niet uit de heersende gezapigheid, lamlendigheid, gebrek aan vitaliteit te krijgen. De heersers deugen niet want ze zijn in één woord onbekwaam. De bevolking verstaat het leven niet meer. Implosie dreigt, nee is al gaande. Je kunt er dan vergif op in nemen dat daarop foute oplossingen worden aangedragen. Zoals bijvoorbeeld het grote euvel, de massa immigratie en daarmee de binnenkomst van vreemde cultuur waarmee niet gewerkt kan worden. Dat kan alleen maar tot grotere chaos leiden. Heeft dat ook met Rusland te maken? Ja, want Rusland is ook Europa en ondergaat de machtsdrang van elders. Het huidige kleinere Rusland is militair niet echt sterk, economisch wel in opbouw en bezig zichzelf te leren kennen. Het is daarmee wel vooruitstrevend maar of het land slaagt in haar opzet is de vraag. Het is duidelijk dat het Westen dat Rusland niet gunt. Nooit heeft gegund. Dat het Westen zich veel gelegen laten aan onder meer restanten van de communistische macht en de daaruit voortgekomen oligarchen hoeft geen verwondering te wekken. Die politiek van het Westen ondermijnt Europa zelf alleen maar meer.

 15.   

  Peter Selie, yakkieh wat een foutlinxen. Lekkere voorbeelden en vertegenwoordigers van ons land.
  Zouden hun kinderen ook later steeds moeten aanhoren dat hun vader ‘fout’ was?
  Ohnee wacht, dan is ons land nóg deugdzamere en linkser, als de woestijnse shariawet al niet regeert in hun wijk.

  Maar idd; ‘Je zegt uiteraard dat je niets misdaan hebt, maar dat je je politieke partij niet wilt beschadigen”.
  En zo gaat dat. Dan blijf je nog een deugdmens ook.
  Althans. Met woorden.

 16.   

  “The FAKE NEWS media (failing @nytimes, @NBCNews, @ABC, @CBS, @CNN) is not my enemy, it is the enemy of the American People!” the US president tweeted.

  {De ‘Hollandse’ linksverradersmedia: falende nepnsb-nrc, nep’volks’ahumkrant, trouw(eloze Israelhater), nepstaatsnos, fake-rtl) is WEL mijn vijand, ÉN van het NL volk!}

  “I’ve never seen more dishonest media than frankly, the political media,” Trump said, comparing the political media to economic press.

  “I mean, I watch CNN, it’s so much anger and hatred and just the hatred,” his remarks continued.

  Ik bedoel, ik kijk nooit meer NOS en RTL (copieerders van USA nepnieuws), liever de nieuwe internet media infowars enz);
  …zo veel frustratie en angst en boosheid haat en op de man spelen en arrogantie en vooringenomenheid en goedkope linkse propagandasoap en… moet ik nog door gaan!!?

 17.   

  Dijsselbloem heeft in Wageningen landbouweconomie gestudeerd. Daarop krijg je bij afstuderen de titel ir, ingenieur dus. De titel doet technisch aan. Zo was in oorsprong bedoeld maar in veel gevallen is het dat niet meer. Misleidend maar dat kan Dijsselbloem niet helpen.

 18.   

  Tja, de ‘walgelijke’ NY times doet in ieder geval nog een beetje aan bronvermelding, dat kan je van de dagelijkse standaard niet zeggen. Het zou trouwens eigenlijk ook wel wat rechtser en patriotistischer zijn om het gevaar voor Nederland van mensen als Baudet en Wilders te onderkennen. Maar goed dit is natuurlijk niet het meest genuanceerde forum. ;)

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!