Zakkenvullende EU-parlementariërs geven 270 miljoen euro belastinggeld aan eigen pensioenfonds

Geen categoriefeb 17 2017, 18:30
Het pensioenfonds heeft een enorm gat, maar de pensioenen worden niet gekort. In plaats daarvan hebben Europarlementariërs 270 miljoen euro uitgetrokken om het gat te dichten.
Macht corrumpeert, is een oud gezegde. De leden van het Europees Parlement bewijzen dat deze uitspraak nog steeds actueel is: ze hebben deze week 270 miljoen euro opzij gezet om het pensioengat van 1000 voormalige parlementariërs te dichten. Die hadden een eigen pensioenfonds voor hun aanvullende pensioen, maar de dekkingsgraad van dat fonds is slechts 35 procent. Toch worden de pensioenen niet gekort, maar wordt in plaats daarvan extra geld naar het fonds gesluisd.
Ter vergelijking:

In Nederland mogen fondsen met een dekkingsgraad onder de 105 procent de pensioenen niet verhogen. Bij een veel lagere dekkingsgraad worden de pensioenen zelfs gekort. In Brussel zijn de pensioenen vorig jaar - ondanks het tekort - opnieuw verhoogd.

Tja, alle mensen zijn geljik maar sommige mensen zijn nu eenmaal meer gelijk dan anderen.
De regels waaraan wij ons allemaal moeten houden, gelden niet voor de leden van het Europees Parlement. Dus in plaats van de pensioenen te korten, kozen de zakkenvullers ervoor om het pensioengat te dichten met geld van de begroting. Met andere woorden: ons belastinggeld wordt gebruikt om de absurde pensioenregeling van Europarlementariërs te spekken.
Diezelfde Europarlementariërs hebben jarenlang veel te weinig pensioenpremie betaald vergeleken met de gigantische uitkering die ze van het fonds krijgen:

Volgens de Nederlandse pensioendeskundige Theo Kocken hebben de gepensioneerde parlementariërs veel te weinig premie betaald voor het pensioen dat ze krijgen. “Het is een absurde pensioenregeling met veel te veel toezeggingen voor veel te weinig premie."

Dit is waar de EU voor staat: onbeschaamd zakkenvullen op kosten van ons belastinggeld. Het is geen wonder dat de anti-EU-partij van Thierry Baudet, Forum voor Democratie, zo populair is. Net als de PVV wil deze partij dat Nederland de EU verlaat, liever vandaag dan morgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten